11 villamos várakozott az érintett szakaszon

2021.04.08. 08:55

Vádat emeltek a villamosközlekedést két órán át blokkoló önkormányzati képviselővel szemben

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt a szegedi önkormányzati képviselővel szemben, mivel tavaly márciusban közösségi oldalán hívta fel olvasóit a szegedi tömegközlekedés megbénítására.

delmagyar.hu

20210123 Szeged SZKT tömegközlekedés illusztráció fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Illusztráció: Kuklis István

A képviselő 2020. március 16-án közösségi oldalán több posztot tett közzé, melyekben a járványhelyzetben megkérdőjelezte a szegedi tömegközlekedés biztonságosságát. Ezt követően egy felhívást intézett az olvasóihoz „Állítsuk le a tömegközlekedést Szegeden” címmel.

A felhívásnak megfelelően március 18-án délután negyed kettőkor egy személygépkocsival a Tisza Lajos körút és Kossuth Lajos sugárút kereszteződésében a villamossíneken megállt, akadályozva így 5 villamosjárat közlekedését is.

A vádlott ezt követően az autóból kiszállt és a maszkban, bőrkesztyűt viselve azt közölte a helyszínre érkező rendőrökkel, hogy azért áll ott az autóval, mert az nem indul.

Miután a rendőrök segítségüket ajánlották fel, a vádlott közölte velük, hogy az autó onnan nem fog mozdulni. A rendőrök a vádlottat többször is eredménytelenül szólították fel. Mivel a felszólításoknak nem tett eleget és többször is megpróbálta magát a rendőri intézkedés alól kivonni, vele szemben a rendőrök kényszerítő eszközt alkalmaztak.

A vádlott a magatartásával több villamosvonal 19 járművének 64 menetét blokkolta, és a nyári szüneti menetrend ellenére is több, mint 3500 utas közlekedését akadályozta meg mintegy 108 perces időtartamban.

Az érintett útkereszteződés négy ágán 11 villamos várakozott. A forgalmi akadály végül azzal szűnt meg, hogy a vádlott egy ismerőse a gépkocsiba beülve a helyszínről elhajtott, míg a normál menetrendi közlekedés 16 órára állt helyre.

A buszpótlók forgalomba állítása miatt mintegy 580 ezer forint kár keletkezett a helyi közlekedési társaságnak.

A járási ügyészség az önkormányzati képviselőt közérdekű üzem működésének megzavarása bűntettével vádolja.

Vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában