„Acélkocka” képzés – Tapasztalt vásárhelyi katonák oktatnak a dóci lőtéren

2021.04.29. 13:40

Lövészeten a leendő altisztek

A jövő rajparancsnokait és -helyetteseit oktatják az Acélkocka elnevezésű ötlépcsős altiszti képzési rendszerben.

Munkatársunktól

Éleslövészeten gyakoroltak a jövő altisztjei. Fotó: Búz Csaba

A jövő rajparancsnokait és -helyetteseit oktatják az Acélkocka elnevezésű ötlépcsős altiszti képzési rendszerben. Ennek részeként éleslövészeten vettek részt a szakmai tanfolyam hallgatói április végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár dóci lőterén. A legnagyobb létszámú képzésen harminchatan tanulnak, közülük tizenöten a polgári életből érkeztek, a többiek már korábban is a Magyar Hon­­védség kötelékébe tartoztak.

Éleslövészeten gyakoroltak a jövő altisztjei.
Fotó: Búz Csaba

A márciusban megkezdett, több mint négy hónapos tanfolyam kiképzői a vásárhelyi 62. Lövészzászlóalj tapasztalt katonái, akik minden tudásukat átadják a jövő altisztjeinek.

„A lövészeti eredmények kiválóak, az új fegyverek beszabályozását is megértették a tanfolyam résztvevői. A fiatalabb katonák közül néhányan még nem olyan magabiztosan kezelik a fegyvereket, mint idősebb társaik, de ők is folyamatosan és gyorsan fejlődnek” – hangsúlyozta Taskovics Tibor törzs­zászlós, a szakmai képzés vezetője.

A gyakorlati szakasz a felderítő képzéssel kezdődött, majd éleslövészeten vettek részt a katonák. A képzés a rajszintű összekovácsolásokkal folytatódik, ahol gyakorlatban is elsajátítják a rajparancsnoki és helyettesi feladatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában