Koronavírus

2021.04.09. 07:00

Mostantól a fiatalabbakat is oltják a kübekházi rendelőben

Enyhén csökkent a 13. héten a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció. Szegeden a koncentráció mérsékelt, ami országos szinten kifejezetten jónak számít. Szőregen folyamatosan 200-250 aktív fertőzött van, kórházba hetente 5-6 ember kerül.

Munkatársunktól

20210405 Szolnok Húsvét hétfőn is folytatódott a védőoltások beadása Szolnokon. Antal-Székely Enikő és Imre Anikó háziorvosok Abonyi úti rendelőiben is oltották a pácienseket. Fotó: Mészáros János MJ Új néplap

Forrás: MW

Fotó: Illusztráció: Mészáros János

Naponta 40-50 oltásra váró emberrel beszélnek a szőregi rendelőben, amiben már külsősök is segítenek, hogy mindenki minél hamarabb megkaphassa a vakcinát – ír­­ta közösségi oldalán Szántó Gergely. A háziorvos szerint az elmúlt 3 hétben Szőregen folyamatosan 200-250 aktív fertőzött van, kórházba hetente 5-6 ember kerül, jelenleg lélegeztetőgépen ketten vannak, és sajnos heti 2-3 ember meg is hal a fertőzésben. A legfiatalabb 52 éves, a legidősebb 91 éves volt.

A falu fiatalabb lakóit is kez­­dik oltani a mostani héttől Kübekházán – közölte a település hírszolgálata.

Azt írták, hogy a vakcinák érkezése szerint, folyamatosan értesíti a háziorvos és asszisztense a regisztráltakat, akik közül vannak, akik oltóponton, és vannak, akik helyben kapják meg a védőoltásaikat. Deák Enikő háziorvos azt is elmondta, hogy ismét több új karanténban lévő fertőzött van a faluban, és sokan vannak tünetekkel rendelkezők, nekik folyamatosan kérik a teszteket.

Szőregen is gondot okoz a koronavírus.
Fotó: Karnok Csaba

Molnár Róbert polgármester pedig arra biztatja a falu lakóit, hogy regisztráljanak a védőoltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Aki nem tud, hívhatja Kübekháza Egészségügyi és Szociális Centrumát a 62/254-551-es számon, ahol kérésre beregisztrálják.

Enyhén csökkent a 13. héten az elmúlt hetek magas szinten stagnáló eredményei után a szennyvízminták átlagos koronavírus-koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A legfrissebb adatok szerint Szegeden a koncentráció mér­­sékelt, ami országos szinten kifejezetten jónak számít. Az enyhén csökkenő tendencia ellenére viszont a fertőzöttek száma továbbra is magas, ezért fontos a járványügyi szabályok betartása.

A Megyei Oltási Munkacsoport döntése szerint a háziorvosi praxisok mellett a megyei oltópontokon, így a Szegedi Tudományegyetem SZAKK oltópontján is megkezdődik ma a várandós és szoptató anyák Pfizer-vakcinával történő oltása – jelent meg az SZTE honlapján. Az országos eljárásrendnek megfelelően az oltakozni vágyóknak a háziorvosnál kell jelezniük oltási igényüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában