Ha lehet, egy héten belül nyitni tudnak majd

2021.04.07. 17:25

Nyárra készülnek a mórahalmi fürdőben

Folyamatosan készülnek a nyitásra a mórahalmi fürdőben, ahol a strand medencéinek burkolatát ellenőrzik, ha kell, fugáznak, ragasztanak és festenek, a sétányokat gyomtalanítják. Ha lehet, egy héten belül nyitni tudnak.

A. T. J.

Fotó: Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

Fotó: Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

Karbantartási munkálatok és fejlesztések zajlanak a mórahalmi fürdőben a koronavírus okozta kényszerszünet alatt.

– Rend, karbantartás, tisztaság. Minden napunk hasznosan te­­lik a Szent Erzsébet Gyógyfürdőben. A medencéinket to­vábbra is rendszeresen takarítjuk, a burkolt felületeinket felújítjuk, a sétányokat pedig gyomtalanítjuk. A medencéinket és a csúszdáinkat lassan teljesen kicsomagoljuk a télie­sített állapotból, és kezdjük felkészíteni a nyári szezonra – foglalta össze a tavaszi munkálatokat Farkas Gábor, a fürdő vezetője.

A kényszerszünet alatt sem áll meg a munka a mórahalmi fürdőben, már a strandrészleg karbantartása, nyáriasítása folyik. A csúszdákról leszedik a ponyvákat, és ahol kell, fugáznak, festenek, ragasztanak. Fotó: Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A járványhelyzet miatt a mó­­rahalmi gyógyfürdő 2020. november 11-én függesztette fel a szolgáltatásait, de mint ahogy erről korábban írtunk, ettől függetlenül a kényszerbezárás alatt sem állhatott meg az élet a fürdőben.

A gyógyfürdőben nemcsak karbantartottak, hanem fejlesztettek is az elmúlt hónapok alatt: a már meglévő, 110 négyzet­méteres csendes wellness bő­vült 290 négyzetméterrel.

A hangulatvilágítással és modern színkombinációkkal ellátott részlegben található új, nagy szauna negyven fő befogadására képes, ez ad majd helyet a szaunaszeánszoknak. Ezzel szemben, a fekete-piros csempével kirakott zuhanyzók mellett a sarokban egy jégdarakészítő gép található, a másik sarokban pedig masszíroztatni lehet majd.

Fotó: Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A keddi télies tavaszban sem állt le a munka a fürdőben.

– Bár az időjárás most egyértelműen nem ezt igazolja, de talán közeledik a tavasz, ezek most tavaszi feladatok. A kinti, zöldterületen lévő strandmedencék karbantartása folyik, amelyek eddig téliesítve voltak. Ellen­őrizzük a burkolatukat, ha kell, fugázunk, ragasztunk és fes­­tünk.

Felturbózzuk a fürdőt egy esetleges mihamarabbi nyi­­tásra, hogy ha lehet, egy héten belül nyitni tudjunk.

Igyekszünk is, mert nagy a nyomás, folyamatos az érdeklődés telefonon és e-mail­ben, belföldről és külföldről is, hogy mikor nyitunk már – ma­­gyarázta a fürdővezető, aki nem csügged. – Tudjuk, hogy az ágazat nehéz helyzetben van, de pozitívan gondolkodunk, bízunk magunkban és természetesen a vendégeinkben – tette hozzá.

A már meglévő, 110 négyzet­méteres csendes wellness bő­vült 290 négyzetméterrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában