Helyi közélet

2021.04.03. 08:09

Rekordszámú dolgozat az OTDK-n

Összesen 153 dolgozat érkezett a Szegedi Tudományegyetem által rendezett 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójára – tájékoztatott az egyetem, amely a megmérettetésen jubileumot is ünnepel. Hét évtizeddel ezelőtt vált ugyanis főszakká a testnevelés a szegedi tanárképzésben.

Az OTDK összesen 16 szekciója közül az SZTE idén hármat szervez, köztük a Testnevelés- és Sporttudományi Szekció üléseit és előadásait, melyeket április 7. és 9. között rendeznek meg online. A konferencia főszervezője, a Testnevelési és Sporttudományi Intézet a sporttudomány legnevesebb hazai képviselőit kérte fel a bírálóbizottságokba. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács, a Szakmai Bizottság és a rendezvény támogatói a hagyományosan kiosztandó díjak mellett különdíjakkal is jutalmazzák a résztvevőket.

Az esemény fővédnökei Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, a Testnevelési Egyetem rektora, Rovó László, az SZTE rektora és Fendler Judit kancellár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában