Garai Szabó Imre ajándéka

2021.04.23. 18:05

Új odúk várják a madarakat Szentesen – Galéria

Garai Szabó Imre hét odút ajándékozott a városnak.

M.A.

Garai Szabó Imre madárodúit szerelik fel a szentesi Széchenyi Ligetben. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

– Nyugdíjba vonulásom óta szeretek barkácsolni, azóta már rengeteg kis lakást készítettem a madaraknak. Több helyi óvodában, iskolában és más települések parkjaiban is van általam készített madárodú. A Szarvasi Arborétumnak is készítettem már, oda egy nagypapa-unoka pályázat után került saját készítésű etetőm és odúm. Az ismerőseim jártak ki télen etetni a madarakat a ligetbe, velük beszélgetve derült ki, hogy etető sok van, odú viszont kevés. Ezért gondoltam úgy, hogy jó ötlet lenne felszerelni néhányat a fákra. Most van a fészkelési időszak, remélem, hamar beköltöznek majd a madarak – mesélte Ga­­rai Szabó Imre.

A szentesi lokálpatrióta már több mint száz odút készített, a legújabbak ezentúl a Széchenyi-liget madarainak adnak majd otthont. A Föld napja al­kalmából hét ilyen barkácsolt „madárlakást” telepítettek a liget fáira.

Az odúk felszerelésénél jelen volt Szabó Zoltán polgármester is, aki megköszönte a felajánlást. A városvezető kiemelte, az ilyen, sokszor csekélységnek tűnő, a környezetvédelemmel összefüggő tettek jelentik a valódi természetvédelmet.

A városban emellett tovább folyik a környezetvédelmi program, ennek keretében ta­valy és idén már háromszáz fát telepítettek, és kialakítottak egy méhlegelőt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában