Szeged

2021.05.08. 17:00

A közönség előtt is megnyílt az uszoda

A nagyközönség előtt is megnyílt tegnap a Tiszavirág Sportuszoda, kora délután azonban, amikor edzések híján a teljes létesítmény a lakosság számára tart nyitva, alig voltak páran. Aki tehát az elsők között szerette volna kipróbálni, nem kellett a tömeggel megküzdenie.

T. K.

Nem kellett a tömeggel megküzdeniük azoknak, akik az első napon akarták kipróbálni a Tiszavirág Sportuszodát. Fotó: Török János

Birtokba vehették a szegediek a város két sportuszodáját: tegnap reggel a nagyközönség előtt is kinyitott az eddig csak az igazolt sportolók által használt Tiszavirág, és két hónap zárvatartás után, immár sátortető nélkül ismét fogad úszókat az újszegedi sportuszoda. Meglepő módon utóbbiban a rossz idő ellenére is többen voltak, a törzsközönség ragaszkodott régi helyéhez. A Tiszavirágba mi a déltől fél 3-ig tartó időszakban látogattunk el, ebben a hónapban ez ugyanis az az időszak hétköznapokon, amikor teljes egészében a nagyközönség rendelkezésére áll.

Gyakorlatilag mindenkire jutott egy-egy külön medence, olyan kevesen voltak.

– Itt lakunk a közelben, na­gyon vártuk már, hogy jöhessünk. Nagyon tetszik az új uszoda, már meg is vettük ide a bérletünket – mondta Gedei Jó­­zsefné, aki a bemelegítőmedencében úszkált egyedül. Férje szaunázott, de mint mesélte, minden mást kipróbált a versenymedence kivételével.

Nem kellett a tömeggel megküzdeniük azoknak, akik az első napon akarták kipróbálni a Tiszavirág Sportuszodát. Fotó: Török János

– Nagyon színvonalas létesítmény – foglalta össze tapasztalatait. Rajtuk kívül délután 2 órakor egy fiatal pár üldögélt a szabadtéri medencében, illetve a tízsávos medencében egyedül rótta a köröket egy úszó.

Az árak az új uszodában ma­­gasabbak, mint az újszegediben.

Az úszójegy például csak 3 órás benntartózkodást tesz lehetővé 1600 forintért, a napijegy 3000 forintba kerül. A sportuszodában viszont 1200 forintért akár egész nap bent lehet lenni. A kísérőjegy szintén drágább 300 forinttal, a Tiszavirágban vi­­szont van lehetőség öltöztetőjegyet kérni, amivel 20 percig a szülők ingyen tartózkodhatnak gyermekükkel az intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában