a kormányablakbusz is lesz ismét

2021.05.06. 15:02

Buszokból oltanak a kormányhivatal előtt

Újra járja a megyét a kormányablakbusz. Hétfőn megnyit az Anna Fürdő termál részlege, és ismét személyesen látogatható a hódmezővásárhelyi könyvtár. Szegeden pedig buszokból oltanak a katonák.

A katonaság oltóbuszaival a háziorvosokat tehermentesíti. Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Május 6-án Szegedre érkezett a Magyar Honvédség két oltóbusza. A járművek a kormányhivatal parkolójában állnak, és a honvédség munkatársai az egyadagos Janssen-vakcinával oltják azokat, akik korábban regisztráltak. Juhász Tünde kormánymegbízott a helyszínen elmondta, hogy a mobil oltópontok nem először járnak a megyében. Most az oltási munkacsoport kérte, hogy újra jöjjenek, hogy ezzel is tehermentesítsék a háziorvosokat.

A kormánymegbízott hozzátette, hogy megyében elérhető még a Sinopharm, az AztraZeneca és a Sputnik vakcina is.

Juhász Tünde szerint jó ütemben halad az oltások beadása a megyében, több helyen jelenleg is már a második adag vakcinákat adják be.

A katonaság oltóbuszaival a háziorvosokat tehermentesíti. Fotó: Kuklis István

Hétfőn megnyit az Anna Fürdő termál részlege. Használható lesz az úszómedence, az Anna gyógyvizes ülőmedence és 2 élménymedence, valamint 1 finn szauna. A fürdőket azok látogathatják, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Ismét személyesen látogatható a vásárhelyi könyvtár szintén védettségi igazolvánnyal, emellett továbbra is működtetik a Könyv(tár) Pontot és elérhető a házhoz szállítás is. A köteteket az Andrássy út 42. szám alatti könyvbedobó ládánál lehet leadni. A példányok egy hét karantén után kölcsönözhetőek újra. Az intézmény nyitva tartása: június 12-ig hétfőnként 13 és 18 óra között, keddtől péntekig 9-től 18 óráig, szombatonként pedig 8 és 12 óra között.

Újra a kistelepüléseken élők rendelkezésére áll május 10-től Csongrád-Csanád megyében a mobilizált kormányablak ügyfélszolgálat.

A kormányablakbusz segítségével minden olyan ügy elintézhető, mint a kormányablakokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában