Szeged

2021.05.03. 12:26

Egy hónap késéssel nyit a Sziki

Idén nem nyitott ki május elsején a Sziki: a hatóságok tájékoztatása szerint a szabadstrandok június elseje előtt nem kapnak erre engedélyt. A nyár első hónapjától azonban megújult büfével és a sportrajongók kedvéért szurkolói pontokkal várják majd a kilátogatókat.

T. K.

20210429 Szeged Nem nyílik meg május elsején a Sziksósfürdő strand, egy hónap késéssel csak. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Bár a Sziksósfürdői Strand és Kemping a hagyományok szerint minden évben május elsején nyit, a járványügyi és hatósági korlátozások miatt idén ez nem történt meg. Nagy Katalin, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, várhatóan június 1-jétől tudnak majd látogatókat fogadni, a hatóságok tájékoztatása alapján ugyanis korábban nem kapnak engedélyt a szabadstrandok a nyitásra.

Bár idén kevesebb anyagi lehetőség volt a fejlesztésekre, a vendéglátóhelyek megújulnak a szezonkezdetre. Emellett azonban természetesen továbbra is lesz lehetőség arra, hogy a kilátogató családok és baráti társaságok maguk készítsék el ebédjüket a szalonnasütésre, bográcsozásra és grillezéshez kialakított helyszíneken.

Idén nem nyitott ki május elsején a Sziki, júniustól fogadják majd a vendégeket. Fotó: Frank Yvette

Júniusig elvégzik a nyitáshoz kapcsolódó általános karbantartási feladatokat is: festenek, tereprendezést végeznek, feltöltik a tavat, illetve telepítik a Sziki Water Play pályát. A programokról Nagy Katalin elmondta, a labdarúgó-Európa-bajnokság és az olimpia idejére szurkolói pontokat alakítanak ki, hogy strandolás közben, a jó levegőn is tudják élvezni a vendégek a mérkőzéseket, júniusban pedig az immár harmadik Sziki Kupa strandkézilabda-tornát is megrendezik, amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.

Nagy Katalin hozzátette: a Sziki idén is várja majd a baráti társaságokat, cégeket összejövetelekre, csapatépítésekre, iskolásokat táborozásra és kirándulásra. Aki kempingezni szeretne, a faházakban tud megszállni, de a lakóautóval érkezőknek is tudnak állomáshelyet biztosítani.

A labdarúgó-Eb és az olimpia idejére szurkolói pontokat alakítanak ki, hogy strandolás közben is tudják élvezni a vendégek a mérkőzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában