#felnőttoktatás

2021.05.27. 12:00

Gyakorlati oktatókat oktatnak a kamarában

Javában zajlanak a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gyakorlati oktatói képzései. Már elindultak a tréningek is, a „szemeszter” végén pedig tanúsítványt szereznek a résztvevők, akik így a bekapcsolódhatnak a gyakorlati szakképzésben tanuló diákok oktatásába.

K. A.

Az egyik teremben kis csoportokban „kockáztak” a résztvevők bekötött szemmel.

Fotó: Frank Yvette

A szakképzésben tanuló diákokkal folytatott eredményes munkát segítő hatnapos kurzuson pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és kamarai adminisztrációs témakörben bővíthették tudásukat a gyakorlati oktatók. A tréning programjába szerda délelőtt a sajtó munkatársai is bepillantást nyerhettek, az egyik teremben kisebb csoportokban „kockáztak” a részvevők, egy-egy játékosnak bekötött szemmel kellett végrehajtani a feladatot.

A másik teremben körben ültek az oktatók. – Tréning formájában dolgozzuk fel a gyakorlati képzéshez kapcsolódó különböző helyzeteket, beszélgetve tanulunk az oktatókkal, hogy a személyes tapasztalatokhoz igazíthassák az elméletben tanultakat – mondta Vastag Zsuzsa.

A pszichológus, tréner hozzátette, cél, hogy könnyebben tudjanak dolgozni a tanulókkal és munkájukban hatékonyabbak legyenek.

– A képzés intenzitása ellenére pozitívak voltak a visszajelzések, ami azt tükrözi, hogy a résztvevőket lelkesedéssel töltötte el a szerzett tapasztalat, új ismeret – mondta Horváth Gábor. A kamara képzési vezetője hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy a mai kor követelményeinek megfelelő gyakorlati oktatásban részesüljenek a fiatalok, és ehhez az oktatóknak is folyamatosan tanulni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában