Játékosan ismerkedhetnek a tudományokkal

2021.05.06. 16:36

Kis Tudós Táborok a gimnáziumban

Idén először Kis Tudós Táborokat szervez a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium három különböző témakörben és turnusban. A 8 és 10 éves korosztályt ­várják nyáron.

T. Sz.

Az ifjak lelke élményekkel, feje pedig tudással gyarapodhat a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium nyári táboraiban.

Hogyan fér be a cserkészkedés, a gramofon, a toronymászás vagy a kézművesség, a felfedezés és a sport a történelmi falak közé? Erre a kérdésre kaphatnak választ június 28. és július 2. között a Kis Tudós Felfedező Tábor résztvevői. Az angol turnus már július 5-én elkezdődik, majd 9-én zárul, melynek keretében játékos nyelvismeretet, kreativitást és mozgást kínálnak a gyerekeknek egy ausztrál lektor közreműködésével.

A nyár végére, augusztus 23. és 27. között tervezett Noé Bárkája Táborban tüzes és színes kísérleteket, különleges ismereteket ígérnek. Ahogy Fehérné Kis Gabi, az egyik szervező céljaikról elmondta, az iskola szellemiségéhez és értékrendjéhez illeszkedő tudós táborral készülnek, ahol a természettudományok, azokon belül részben a növények és állatok világának élményszerű, játékos népszerűsítése a hangsúlyos.

Tapasztalataik szerint a kis­iskolás korosztály kifejezetten fogékony és érdeklődő például a fizika, a kémia vagy a biológia iránt, ám ez a lelkesedés felső tagozatos korukra némileg megkopik. Éppen ezért is fontos, hogy különleges élményekkel kössék össze a megszerezhető tudásanyagot. Látványos, izgalmas kísérletezést szerveznek, csupa-csupa olyan programot, amellyel fejlődik a megfigyelőképességük vagy a szociális kompetenciájuk.

Fehérné Kis Gabi arról is tájékoztatta lapunkat, hogy szeretnének különféle kincskereső játékot, kézműves- és sportélményt is kínálni a diákoknak. A pedagógus szerint elindult a törekvés, hogy az iskolákban közelebb hozzák a gyerekekhez a tudományos tantárgyakat, azonban idő kell a kiteljesedéshez.

A vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium tudós táboraira a 06-62/244-337-es telefonszámon várják a szervezők a kalandvágyó ifjak jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában