gyorsított eljárásban elítélték őket

2021.05.31. 17:30

Létrával próbáltak átjutni a határkerítésen, csak félig sikerült

Egy év – három évre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítéltek gyorsított eljárásban hétfőn három a szerb-magyar határt védő kerítésen létrán átmászó szír férfit -írja az MTI.

delmagyar.hu

20191223 Szeged Széchenyi tér Bíróság épülete Fotó Török János Délmagyarország DM

Fotó: Török János

A Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és a szabadságvesztés mellett két évre kiutasította őket Magyarország területéről.

A vádlottak szombat délelőtt a szerb-magyar államhatáron felállított külső kerítésnek egy létrát támasztottak, majd azon keresztül bemásztak az ott futó szervizútra.

Ezt követően a belső kerítéshez is elhelyezték a létrát, azonban ekkor a járőrök tetten érték őket. Mivel a kerítés által védett területre jogosulatlanul léptek be, a határzár tiltott átlépésének bűntettét követték el.

A fellebbezés bejelentésére az ügyészség három napot tartott fenn, így az ítélet még nem emelkedett jogerőre – tudatta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában