Friss hírek

2021.05.26. 07:00

Már a megállókban sem kell felvenni a maszkot

Friss hírek a koronavírussal kapcsolatban Csongrád-Csanád megyéből.

Munkatársunktól

A megállókban nem, de jegyvásárláskor, zárt térben továbbra is kötelező a maszkviselés. Fotó: Kuklis István

Forrás: Archív fotó

Fotó: Kuklis István

Pfizer-, Sinopharm-, Janssen-, Moderna- és Szputnyik-vakcinák beadatására is lehet május 26-tól, szerdától az eeszt.gov.hu oldalon foglalni időpontot – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal. Megyénk kórházi oltópontjain az első körös oltások május 27-től, azaz csütörtöktől vehetők fel.

Maszk kérdés

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban már nem kötelező arcmaszk használata a szabadtéren lévő peronokon a MÁV állomásain és megállóhelyein, valamint a Volánbusz állomásain és megállóiban. A közösségi közlekedési járműveken, azaz a vonatokon, a héveken és a buszokon, valamint a zárt utasforgalmi helyiségekben továbbra is viselni kell a szájat és orrot eltakaró maszkot.

A megállókban nem, de jegyvásárláskor, zárt térben továbbra is kötelező a maszkviselés. Fotó: Kuklis István

Tehát ha például valaki a szegedi Mars téri buszpályaudvaron a pénztáraknál szeretne jegyet venni, arra az időre amíg a zárt térben van, fel kell vennie a maszkot. Ugyanez érvényes a városi tömegközlekedésben is.

A megállókban Szegeden sem kell maszkot hordani, viszont a Szegedi Közlekedési Kft. ügyfélszolgálatán igen.

A Volánbusz azt is közölte, hogy a járatokon folyamatosan ellenőrzik a maszkviselést. A szabályszegő utast először figyelmeztetik, amennyiben a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, 8000 forintos pótdíjat szabhatnak ki, illetve ki is zárhatják az utazásból.

Beindul az ügyfélfogadás

Mostantól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal központi ügyfélszolgálatai is újra fogadják a személyesen megjelenő ügyfeleket, időpontfoglalás nélkül is. Az ügyfélszolgálatokon továbbra is kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk szabályos viselete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában