Zökkenőmentesen ment minden

2021.05.31. 10:10

Oltóbuszok jártak Balástyán, Nagymágocson, Földeákon és Üllésen – Fotók, videó

Másik három megyei település mellett Balástyára is visszatért a hétvégén a Magyar Honvédség oltóbusza. Már a második oltásokat adták be a helyieknek, akik közül sokan éltek is a lehetőséggel.

S. Z.

Fotó: honvédelem.hu

Fotó: PETER SNOJ

Hétvégén is járják az országot a Magyar Honvédség mobil oltóállomásai. Az öt oltóbusz két nap alatt tíz települést felkeresve, 1800 regisztrált állampolgár oltását biztosítja. Az oltóbuszok egyik megyei állomása Balástya volt.

Az ol­­tásról a honvedelem.hu ké­szített egy videót, amiben az oltóbuszparancsnok arról be­szélt, hogy sokan mentek el a második körös oltásra, be is telt a létszám.

Hartmann Edina hozzátette, hogy az oltakozók közül többen is elmondták nekik, hogy örülnek a hétvégi, ráadásul helyben történő oltásnak, mert így legalább nem kell a munkahelyükről eljönni és elutazni egy távolabbi oltópontra.

Beoltatta magát Gémes Fruzsina is, aki szerint ez azért fontos, mert nemcsak maga, hanem mások egészségét is szeretné megóvni. Ráadásul beoltva a családjával is nyugodtan találkozhat.

A Szegedi Tudományegyetem pedig vasárnap azt közölte, hogy továbbra is várják az oltakozókat az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ oltóhelyein. Ötféle vakcinára lehet időpontot foglalni. A Pfi­­zer-, Sinopharm-, Janssen-, Moderna- és Szputnyik-vakcinákkal történő oltásra az eeszt.gov.hu oldalon időpontot lehet foglalni. Az időpontfoglaló rend­­szerben kiválasztható az oltakozni szándékozók számára a megfelelő időpont és a legközelebb található kórházi oltóponti helyszín. Az időpontfoglaláshoz továbbra is szükséges a regisztráció az oltásra, a vakcinainfo.gov.hu oldalon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában