Az emberekért dolgoznak

2021.05.18. 14:51

Rendkívüli helyzetben is helyt álltak, díjazták Csongrád-Csanád megye mentőit

A koronavírus elleni küzdelemből példaértékűen vették ki a részüket azok a mentődolgozók, akik kedden díjat vehettek át Szegeden. Megyénkből kilenc személy és egy csoport kapott elismerést.

Kiss Anna

Szeged, 20210518. Mentõk napi elismerések átadása. A kitüntetetteket Csató Gábor az OMSZ fõigazgatója és Zentay Attila regionális igazgató köszöntötte. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Díjakat vehettek át kedden a kiemelkedő munkát végző dél-alföldi mentők Szegeden, összesen 26 elismerést adott át Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Zentay Attila regionális igazgató. A Békés és Bács-Kiskun megyei mentők mellett kilenc Csongrád-Csanád megyei szakember kapott díjat, valamint a szegedi betegszállítás irányító csoportot is elismerték.

Az eseményen Csató Gábor főigazgató arról beszélt, hogy tavaly, amikor a koronavírus megjelent hazánkban, még nem gondolta, hogy a bajtársakkal ilyen jól működő mintavételi csoportot tudnak létrehozni, amelynek tagjai az elmúlt egy évben összesen 1,2 millió mintavételt végeztek. Beszélt arról is, hogy szintén nem számított arra, hogy a gépjárműparkot is fejleszteni tudják a járványhelyzetben, mégis megtörtént. Hozzátette, sikeresen el tudták látni a megnövekedett feladatokat, tavaly 1,2 millió esetet láttak el hazánkban. Megjegyezte, ezt nem az elismerésekért tették, hanem azért, mert az életmentés a hivatásuk, amit szeretnek csinálni, ugyanakkor nemcsak a most díjat kapott mentőknek jár a hála, hanem szerinte a nap végén mindenki megérdemel egy kézfogást.

Kemény és céltudatos harccal sikerült leküzdeniük a járványhelyzet kihívásait a mentőknek. Fotó: Frank Yvette

Zentay Attila regionális igazgató örömét fejezte ki, hogy újra mosolygós arcokat lát a nehéz időszak leküzdése után. Kiemelte, a jól szabályozott rendszer révén minden mentődolgozóhoz eljutott tavaly az az üzenet, hogy első szintű ellátóként helyt kell állniuk a lakosság biztonságérzetét megőrizve.

Hangsúlyozta, kemény, komoly és céltudatos harccal sikerült leküzdeniük a járványhelyzet kihívásait.

Az ünnepségen Kovács Károly makói mentőtiszt Dr. Orovecz Béla Emlékérmet vehetett át, továbbá Túri Mihály Csongrád-Csanád megyei vezető mentőtiszt, Finta Sándor Zoltán szentesi műszaki gondnok, Detki Attila szegedi szakápoló, valamint a szegedi betegszállítás irányító csoport főigazgatói dicséretet kapott.

Mulati Árpád irányító csoportvezető elismerő oklevet vehetett át, Flach István csongrádi mentőtiszt, Krisztin Soma ruzsai mentőápoló és Tézsla László makói mentőápoló Iránytű Díjban részesült, míg Kékes Szabó Judit szegedi szakorvos 35 évnyi szolgálatáért kapott elismerő oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában