Száz milliós állami támogatás

2021.05.11. 13:33

Térkövezett járdát kaptak a béketelepiek állami forrásból

Több száz millió forintos állami támogatásból tették járhatóvá a Napos út járdáját Szegeden. A körzet önkormányzati képviselője jelezte, a béketelepiek további fejlődésre számíthatnak.

Kiss Anna

Az élhetőbb körülményekért dolgoznak Béketelepen. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Teljes egészében megújult Béketelepen a Napos út járdája, a fejlesztés száz százalékos állami támogatásból, több száz millió forintból valósult meg – ezt Korponyai Ernő önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) jelentette be kedden. A sajtótájékoztatón elmondta, annak érdekében, hogy hosszú éveken át szolgálja a városrészben élőket a járda, térkövekkel rakták ki, ezzel megkönnyítve a helyiek mindennapjait.

Kiemelte, a 2019-es önkormányzati választáskor megígérte az itt lakóknak, hogy élhető körülményeket alakítanak ki számukra, ennek része a mostani járdaépítés is.

Megjegyezte, a választást követően Botka László polgármester konstruktív együttműködésre hívta meg őket, amiben mindig is partnerek voltak, és folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több állami támogatás érkezzen Szeged fejlesztésére.

Ugyanakkor nagyon álságosnak tartja azt, hogy a baloldali városvezetés azt hangoztatja, hogy a kormány ellehetetleníti a nagyvárosokat, így Szegedet is, miközben rekord mennyiségű forrás érkezik a település modernizálására, amit nem kommunikálnak – tette hozzá. Arra emlékeztetett, ilyen állami pénzből épült meg az új uszoda az Etelka soron, és ilyen forrásból épül jelenleg is a kézilabdacsarnok, valamint újul meg a város egésze.

Kérdésünkre elmondta, a béketelepiek is óriási fejlődésre számíthatnak a következő években, hiszen elkezdődik a lézerközpont környékének felújítása, kerékpárút épül az 5-ös számú út és a központ között, valamint a közösségi közlekedést is javítják.

Kiemelte, új munkahelyek is létrejönnek majd, hiszen ebben a körzetben építi meg az ország egyik legnagyobb üzemét a Pick Szeged Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában