módosítani kellett a határidőn

2021.05.19. 12:10

Tolódik a Városi Műjégpálya bővítése

Jövőre, február végére készül el a szegedi Városi Műjégpálya bővítése. A tavaly szeptemberben kötött szerződés alapján a munka első részét idén májusban kellett volna befejezni, de közbeszólt a koronavírus-járvány.

S. Z.

Szeged, 20210518. Fejlesztik a jégpályát. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A járvány miatt csúszik a szegedi Városi Műjégpálya fejlesztése – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A tervek szerint a pályát két ütemben szeretnék bővíteni. Erre írt ki pályázatot a Tisza Volán SC. A szerződést meg is kötötték még tavaly szeptemberben a ThermoSun Kft.-vel.

Az első ütemben többek között elkészült volna az előcsarnok teljes tartószerkezete, tetőfedése, homlokzati kialakítása, a földszinti rész teljes kialakítása.

Ezzel a szerződés szerint az aláírástól számított hat hónapon belül, azaz most tavaszig kellett volna végezni. Azonban a koronavírus-járvány, vagyis a bizonytalan pénzügyi-gazdasági helyzet miatt nem adták át a időben munkaterületet, ez csak idén április 30-án történt meg.

A koronavírus-járvány miatt kellett módosítani a kivitelezés határidejét.
Fotó: Frank Yvette

Közben elkezdték volna a munka másik részét. A második ütemben épül majd meg az előcsarnokhoz két oldalról csatlakozó két földszintes oldalszárny, amelyben az öltözők és szociális blokkok lesznek. Ezenkívül elkészül az előcsarnok feletti irodai rész és a sajtószoba is. Kiépítik a hőközpontot, és a megbontott parkolót is helyreállítják majd.

Az eredeti terv az volt, hogy ezt tíz hónappal a szerződés aláírása után fejezik be, azaz idén nyáron.

Azonban a már említett okok miatt most úgy módosították a dokumentumot, hogy az első és a második ütemet is jövőre, február végéig fejezik be. Összesen egyébként csaknem 518 négyzetméternyi új épületet készítenek el. A kivitelezés a módosítás miatt nem lett drágább. A végösszeg jelen állás szerint 266 millió 141 ezer 918 forint lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában