Szeged

2021.06.08. 19:56

Átadták a Dugonics Társaság ifjúsági díjait – Fotók

Bár a koronavírus-járvány miatt kis csúszással, de idén is jutalmazták a legjobb pályamunkákkal nevezett diákokat.

K. K.

A díjazott diákok ízelítőt is adtak nyertes pályamunkáikból az ünnepségen. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Régi hagyomány a szegedi Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozatának életében, hogy pályázatok segítségével biztosít bemutatkozási lehetőséget a fiatal tehetségek számára. A díjátadó ünnepségnek a Dugonics András Piarista Gimnázium udvara adott otthont kedd délután.

– Különös év van mögöttünk. Talán szimbolikus jelentősége is van annak, hogy a Dugonics Társaság első élőben megtartott rendezvénye éppen egy ifjúsági díjátadó.

A társaság életében próbáljuk az egyensúlyt megtartani a tudomány és a művészet területe között.

– Az elnökségben gyakran felmerül azonban, hogy kicsit tudomány-túlsúlyos a társaság tagsága, így külön öröm számomra, hogy ma a művészetek ifjú tehetségeit díjazzuk – fogalmazott Csapó Benő, a társaság elnöke, majd a jutalmazott diákokat felkészítő pedagógusokat méltatta tapssal.

A rendezvényen Szeged középiskoláinak több tucatnyi diákja részesült könyvjutalomban, amelyet Csapó Benő és Sonkodi Rita festőművész adott át.

A meghirdetett pályázatok a művészetek számos területén lehetőséget biztosítottak az ifjúság számára, hogy megcsillogtassák tehetségüket. Többek között az irodalom, a hangszeres és énekzene, a fotó- és képzőművészet, a versmondás és a digitális munkák kategóriában is kihirdették a város legígéretesebb művésznövendékeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában