Autót is vontattak kötéllel

2021.06.05. 14:40

Dózsa erős apátfalvi unokái – Fotók

Többek között homokzsákot, va­­lamint homokkal megtöltött benzineskannát kellett cipelni, illetve hatalmas traktorgumit emelgetni és kövekkel megrakott talicskát gördíteni pénteken az apátfalvi általános iskola Erős Dózsa napján.

munkatársunktól

Az apátfalvi suliban minden versenyszámot nagy szurkolás kísért.

Forrás: Dózsa György Általános Iskola

A suli a legendás parasztvezér nevét viseli – ilyentájt, a tanév vége felé szoktak is­kolanapot rendezni, amelynek az erőfelmérő vetélkedő hagyományosan a legnépszerűbb ré­­sze. Most a járványhelyzetre te­­kintettel csak ez utóbbit tartották meg hetedikes-nyolcadikos fiúk részvételével.

A legnagyobb attrakció az volt, amikor egy autót kellett kötélen vontatni.

A megbízott igazgató, Simon Hajnalka elmondta, a nagy ha­gyománnyal bíró versenyre 9 fiú nevezett be, akik az elmúlt két hétben komoly edzésekkel készültek. A nekifeszülés végül egész délután eltartott. Mint láttuk, a kisebbek is élvezték az egészet – drukkerként. A végén mindenki kapott az iskola logójával ellátott pólót és csokit, a falu polgármestere, Szekeres Ferenc pedig konditerembérlettel ajándékozta meg a legjobbakat. A győztes Süveges Zalán lett. – A lelkesedést látva gondolkozunk azon, hogy jövőre a vetélkedőt lányoknak is meghirdetjük – mondta az igazgatónő.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában