A mártélyi és a mindszenti is

2021.06.10. 12:17

Támogatást kapnak a tűzoltók

A mártélyi és mindszenti önkéntes tűzoltók is korszerűsítésre szánják az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán elnyert közel egymillió forintot. Mártélyon a tűzoltószertár kapuját automatizálják, Mindszenten fűtéskorszerűsítést terveznek.

T. Sz.

A mindszenti önkéntes csapat a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltókat segíti. Fotó: Mindszent Város Önkéntes Tűzoltóegyesület

Fotó: Mindszent Város Önkéntes Tűzoltóegyesület

Mintegy 18 önkéntes tűzoltó-­egyesületet és mentőszervezetet támogat Csongrád-Csanád megyében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Országosan hétszázmillió forinttal segítik a társadalmi munkában működő csapatokat. Közülük 950 ezer forintot kap többek között a Polgárőr Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú

Egyesület Mártély, valamint a Mindszent Város Önkéntes Tűzoltóegyesület. Idén a tavalyinál valamivel több, összesen 636 pályázat érkezett március végéig a katasztrófavédelemhez.

A mindszenti önkéntes csapat a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltókat segíti. Fotó: Mindszent Város Önkéntes Tűzoltóegyesület

Mint azt Rózsa Szilveszter, a mártélyi szervezet elnöke a Délmagyarországnak el­mondta, eddig minden évben sikeresen pályáztak.

Az idei összegből első körben a tűzoltószertár kapuját automatizálnák.

Ez helyszínre vonuláskor megkönnyítené a munkájukat. Ám ha időközben nyernek a Magyar Falu program kiírásán, azt az összeget is az épületük felújítására szánják. A tűzoltószertárban rendszerint továbbképzéseket, nyári ifjúsági tá­bort, közgyűlést tartanak. A mártélyi önkéntes egység többféle feladatot lát el.

A polgárőri feladatokra koncentráltak az 1995-ös megalakulás után, majd pár évvel később bekapcsolódtak a tűzoltási, műszaki mentési, árvíz- és katasztrófavédelmi feladatokba. A hivatalos szervek felkérésére olykor besegítenek a szomszédos településeken is, például viharkárok helyszínein.

A mindszenti önkéntes csa­­­pat a vásárhelyi hivatásos tűzoltókat segíti többnyi­­re közlekedési baleseteknél, viharkárok helyszínein, illetve tűzoltásnál. Mint azt Szokol József, a csapat vezetője la­punknak elmondta, a pályázati összegből korszerűsítik a tűzoltószertár fűtését, amihez jelenleg egy elavult gázkazánt használnak. A kétgarázsos, irodával, szociális helyiségekkel kialakított épületben tavaly­előtt a vizesblokkot újították fel. A 34 tagú önkéntes szervezetből tizenketten vonulhatnak ki a helyszíni mentésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában