Csanytelek

2021.06.16. 18:27

Valakinek útban voltak a temetői díszfák

Alaposan felbolydította Csanytelek életét egy temetői rongálás: ismeretlenek pénteken délelőtt több díszfát is elfűrészeltek. A kis közösség értetlenül áll a mindenkit felháborító esemény előtt.

Munkatársunktól

Megrongált fák a csanyteleki temetõben.

Fotó: Majzik Attila

– Reggel voltam kint a temetőben, akkor még minden rendben volt. Délben jártam kint újra, akkor már el voltak darabolva a fák. Friss lehetett az eset, mert még nem voltak elfonnyadva az ágak, és még „könnyezett” a fa törzse – számolt be a facsonkításról Majzik József, a temető gondnoka.

Az öt lilaakácot körülbelül öt éve ültették a temetőbe, a katonai emlékműnek és egy üresen álló síremléknek adott árnyékot. Az akácokat csípőmagasságban vágták el, mint a gondok elmondta, valószínűleg kézifűrésszel, hogy ne csapjanak zajt. Az elkövető alapos és szakszerű munkát végzett, hiszen nemcsak a törzset vágta el, de az abból növő ágakat is ledarabolta.

– Nagyon sajnálom a díszfákat, olyan szépek voltak, épp most virágoztak. Bízom benne, hogy újra kihajtanak majd – mondta el a gondnok, aki hozzátette, azért is érthetetlen az eset, mert a fák egyáltalán nem voltak útban, sem a közlekedésben, sem másban nem akadályozták a temetőbe járókat.

Az ügyről értesítették a rend­őröket is, akik szemlét tartottak, és rongálás ügyében indítottak nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában