Koronavírus

2021.07.13. 11:17

Hat új eset három nap alatt

Már csaknem százharmincezer ezer embert oltottak be a Szegedi Tudományegyetem dolgozói a koronavírus elleni védőoltás leg­alább egyik vakcinájával. Közben péntektől hétfőig hat új fertőzöttet regisztráltak a megyében.

Munkatársunktól

Békéscsaba, 2021. július 8. Egy nõt beoltanak a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 8-án. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

Az elmúlt hétvégén 102 új koronavírus-fertőzöttet regisztrál­tak az országban, közülük hatan Csongrád-Csanád me­­gyében betegedtek meg. Így a járvány kitörése óta 33 ezer 592 ember kapta el a betegséget a megyében. De szerencsére sok az új gyógyult is. A hivatalos koronavírus-oldal szerint a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 741 ezer 509 ember gyógyult fel a betegségből.

A beoltottak száma 5 millió 538 ezer 557, közülük 5 millió 175 ezer 503 már a második oltását is megkapta. A járvány kezdete óta összesen 808 ezer 539 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A hétvégén összesen hárman hunytak el, így az elhunytak száma 30 ezer 007.

Jelenleg 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen.

A Szegedi Tudományegyetem munkatársai pedig mostanáig már 129 ezer 60 embernek adták be a koronavírus elleni védőoltás legalább egyik adagját, és az oltás továbbra is folyamatos.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is – automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlá­to­­zott mennyiségben még Szputnyik-oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető.

A beoltottaknak pedig már elérhető az uniós oltási igazolás az EU-n belüli utazásokhoz.

Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasoljuk, hogy digitálisan töltsék le vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Ehhez oktatófilmet is találnak a honlapon. Az igazolás nem minősül úti okmánynak, nem állítják ki hivatalosan, és nem is küldik meg.

Csongrád-Csanád megyében a regisztráltak 99 százalé­­ka kapta meg a védőoltást, a lakosság átoltottsága több mint ötvenszázalékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában