Két évtizede hagyomány

2021.07.21. 10:35

Jövő héten indul a csengelei egészséghét

Legalább két évtizedes hagyománya van Csengelén az egészséghétnek, amit a jövő héten az önkormányzat szervezésében ismét megrendeznek.

Munkatársunktól

Tavaly is népszerű volt az egészséghét. Archív Fotó: Karnok Csaba

A részletes programokról: július 26-án, hétfőn, 16–17 óráig zumba, amit Zsolnai Tamás tart meg a parkban. Ezt szintén mozgás, de már visszafogottabb követi, 18 és 19 óra között szabadtéri jóga a Móra fáknál, amire kortól, nemtől, súlytól, edzettségtől függetlenül várnak mindenkit. Polifoamot mindenki vigyen magával.

Akinek van kedve, és teheti, annak 17.30-kor gyülekező a faluháznál, ahonnan biciklivel lehet a fákhoz eljutni.

Kedden és szerdán, 8 és 12 óra között vércukor- és vérnyomásmérés lesz a faluházban, szerdán 9-től 12 óráig gyerekprogramok – különböző játékok, kézműves-foglalkozások – várják a kisebbeket a parkban Miklós Andrea köz­­reműködésével.

Tavaly is népszerű volt az egészséghét. Archív Fotó: Karnok Csaba

Csütörtökön 10-től 14 óráig a Kisteleki Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából dietetikai tanácsadás, il­­letve csontsűrűségmérés a vé­­dőnői tanácsadóban. Ezekre bejelentkezés szükséges. 15 és 17 óra között urológiai szűrés az egészségügyi központ védőnői részében (prosztata­szűrés, vizelési panaszok ke­­zelése, vi­­zelettartási panaszok). Itt Molnár Sándor várja az előre bejelentkezett érdeklődőket.

Pénteken 9 és 10 óra között rin­gató kisgyermekkori zenés foglalkozás lesz háromévesnél fiatalabb kicsiknek. A fent említett vizsgálatok mindegyike ingyenes, ezekre jelentkezni Ilia Nikolett védőnőnél lehet a 30/728-1434-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában