gyógyszerhamisításért is felelnie kell

2021.07.27. 09:48

Két évre elég potencianövelőt csempészett

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 2021 májusában közel 100 doboz gyógyszert kísérelt meg Magyarországra csempészni.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A vádlott egy gépjármű utasaként jelentkezett belépésre Szerbia irányából a Röszke autópálya határátkelőhelyen. A bejelentendő vámárukra vonatkozó kérdésekre nem válaszolt, így vizsgálatnak vetették alá az autót.

A csomagtartójából, az utazótáskájából és a bőröndjeiből ruhák közé csomagolva 99 doboz potencianövelő gyógyszert találtak. A dobozonként 7 tasakból álló gyógyszer szildenafilt tartalmazott. A gyógyszer egyébként sem Magyarországon, sem Szerbiában nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel, gyógyszertári forgalomban nem szerezhető be.

Az ügyészség a vádlottal szemben gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat. Bűnösségéről és ezzel összefüggésben a gyógyszerek elkobzásáról a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában