A felújítás befejezését sokan várják Makón

2021.07.22. 16:01

Megint megrongálták a Páger mozit

Megint megrongálták a felújítás befejezésére váró Páger-mozi épületét – ugyanott, ahol tavaly novemberben. Csütörtökön helyreállították a szétvert falat, a tettesek azonban aligha kerülnek kézre.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Két-három napja jelezte nekem egy munkába arra járó ismerősöm, hogy megint vandál támadás célpontja lett a Páger-mozi és rendezvényház épülete – mondta lapunknak a körzet önkormányzati képviselője, Kovács Sándor (Fidesz-KDNP). A rongálás érdekessége, hogy pontosan ugyanott és ugyanúgy történt, mint tavaly novemberben: a rendbehozott épületrész szürkére festett gipszkarton falát akkor összerugdosták, számtalan lyuk éktelenkedett rajta – most viszont teljesen szétverték az itt felszerelt takarófalat. Amikor csütörtökön a helyszínen jártunk, már munkások dolgoztak, új pozdorjafalat szereltek fel.

A befejezésre várni kell

Mint korábban megírtuk, a felújítás első ütemében az utcafronti részt hozták rendbe, amely valaha a városi konyhának adott otthon. Ott tetőt és ajtókat-ablakokat cseréltek, szigetelték az épületet, illetve a homlokzati vakolatok, díszítések teljes felújítását végezték el. A kivitelező a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kft. volt, az a cég, amelyik a piacot, illetve a Csipkesor alsó szintjét újította fel.

A beruházás második ütemére, ami gyakorlatilag a belsőépítészeti munkákat jelenti, már a tavaly őszi rongáláskor is várni kellett – azóta sem kezdődött el. Úgy tudjuk, pályázati forrásra várnak hozzá. Az épületegyüttesben az elképzelések szerint a helyi civil szervezetek és egyesületek számára is nyitott kulturális, illetve szabadidőcentrum lesz. A régi vetítőterem helyén rendezvénytermet alakítanak ki, de egy kisebb, 70-80 férőhelyes mozi kialakítása tervbe van véve.

Szülői felelősség

A novemberi rongálás tettesei – bár a területen táblák figyelmeztetnek a kamerákra – nem kerültek elő, és Kovács Sándor attól tart, most sem fognak. A képviselő a szülő felelősségre hívta fel a figyelmet.

– Sajnos időről időre előfordulnak rongálások a közeli Petőfi-parkban, vagy a Csipkesoron, illetve a Makovecz téren is – mondta. Úgy gondolja, a nyári szünetben unatkozó fiatalok akcióiról van szó, és szerinte jó lenne, ha otthon odafigyelnének rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában