Csongrád

2021.07.22. 19:04

Találkoztak és barátkoztak a nevelőszülők – Fotók

A térség gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeinek és nevelőszülőiknek szervezett családi délutánt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Csongrád-Csanád Megyei Nevelőszülői Hálózata. A közösen töltött délutánon a hálózatba most csatlakozott családok megismerkedhettek azokkal, akik már régebb óta végzik ezt a hivatást.

Majzik Attila

Családi délutánt szervezett Csongrádon a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Csongrád-Csanád Megyei Nevelõszülõi Hálózata. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

A játékos délutánon több, mint száz gyerek és nevelőszülője vett részt. A vidám arcokat látva úgy tűnt, minden korosztály megtalálta a számára kedves programot: a kisebbek népi játékokkal ismerkedhettek, a nagyobbak ügyességi vetélkedőn vehettek részt, de örömzenélésre is volt lehetőség.

A kézművessarok is állandó programot kínált, ott csillámtetoválás is várta a gyerekeket és a közösségépítés jegyében a közös tánc sem maradhatott el.

– Első alkalommal rendeztük meg a családi délutánunkat a Csongrádon és környékén gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek és nevelőszülőiknek. A régi és új nevelőszülőink is igényelték, hogy legyen egy ilyen alkalom, ahol a kötetlen körülmények között megismerkedhetnek egymással és a gyerekek is ki tudnak kapcsolódni. Fontos számunkra a közösségépítés, ezért hagyományteremtőnek szántuk ezt az alkalmat, a jövőben minden évben szeretnénk rendezni egy ilyen családi találkozót – mondta el Kovács Tiborné nevelőszülői tanácsadó.

A rendezvényen szép számmal voltak régi és újabb nevelőszülők is. Tóth Andrea például egy hete kapta meg nevelt kislányát.

– Három felnőtt gyerekem van, ők már kirepültek. Azért választottam ezt a hivatást, mert szerettem volna segíteni azokon a gyerekeken, akik család nélkül nőnének fel. Azért át kellett gondolni a döntésünket, mielőtt a párommal belevágtunk a nevelőszülőségbe, mert ez nagyon felelősségteljes munka, különösen, ha más gyerekét neveli az ember. Nem biztos, hogy az otthon érzését teljesen tudjuk majd pótolni, de a lehető legtöbb szeretet fogják tőlünk kapni – összegzett a nevelőszülő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában