Mórahalom

2021.07.15. 17:33

Többek között kaszkadőrjelenetekre is számíthatunk az idei lovasszínházi évadban Mórahalmon – Galéria

Látványos kaszkadőrjeleneteket és igazi varázslatokat is láthatnak a nézők a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház idei bemutatóiban. A három premier mellett az előző évek sikerdarabjait is elhozza Pintér Tibor társulata, így a repertoárban lesz musical, rockopera és operett.

Timár Kriszta

A kaszkadőröknek köszönhetően látványos akciójelenetekből sem lesz hiány a lovas színház produkcióiban. Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Hetedik évadát indítja mai előadásával a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház. Este fél 9-től a Szilaj című előadást nézhetik meg az érdeklődők, melyet tavaly több alkalommal is telt ház előtt játszottak. Pintér Tibor társulata idén 3 új bemutatóval készül, illetve ahogyan azt a mai előadás is példázza, visszahozzák azokat a sikerprodukciókat, amelyeket előző években már láthatott a közönség. Összesen hét darabot játszanak majd augusztus végéig, a repertoárban pedig minden zenés műfaj szerepel: lesz musical, rockopera és operett is.

A Szilaj után júliusban a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő szerepel a műsoron, majd augusztus elején a Rózsa Sándor érkezik. A három új bemutatót tartogatják a szezon végére: előbb a Rómeó és Júlia koncertváltozata debütál a mórahalmi lovasszínházban, majd augusztus 20-án a Szent László a lovagkirály, illetve a hónap végén az Aladdin.

– A Nemzeti Lovasszínház minden évben fejlődik: innovatív lovas- és színháztechnikai megoldásokat hozunk a produkciókban. Így lesz ez idén is

– ígérte Pintér Tibor. Mint mesélte, lovas mutatványaikról nemrégiben egy arab herceg is elismerően nyilatkozott, aki a Kincsem Parkban látta a Szilaj című előadásukat.

– Miután azt mondtam, szeretnénk világszínvonalú produkciókat létrehozni, azt válaszolta, ezek már most is azok. Jól esett ez a dicséret egy olyan embertől, akinek a magyar lovin is van érdekeltsége

– mesélte a színházigazgató, aki elárulta: a herceggel már tárgyalásokat folytat arról, hogy idei új bemutatójukat, az Aladdint Kuvaitba is kivigyék.

A lovasszínház látványvilágáról Pintér Tibor elmondta, saját nevelésű kaszkadőreiknek köszönhetően valóban látványos jeleneteket tudnak megvalósítani.

– A Szent Lászlóban például a harci jeleneteket szinte filmes eszközökkel valósítjuk meg, és lesz egy olyan pillanat is, amikor a lovasunk 3 méter magasra emelkedik. Az Aladdinban pedig valóban lesz repülő szőnyeg és varázslatok, azt azonban elárulhatom: én Dzsinnként nem lóháton jövök ki a lámpásból – sorolta. A kaszkadőrök egyébként néhány perces bemutatót is tartottak a csütörtöki sajtótájékoztatón: a vágtázó lovakról ugráltak fel-le, illetve azokon háttal ülve, vagy éppen róluk lelógva mutattak be különböző figurákat.

Az évad legnagyobb sikerének a Szent László ígérkezik, melynek elkészítéséhez komoly háttértanulmányt végeztek az uralkodóról. Pintér Tibor úgy fogalmazott: bízik benne, hogy az augusztus 20-i előadás méltó folytatása lehet a legendás István, a király produkciónak. Mint mesélte, Szent László figuráján keresztül avatják be a nézőket a kereszténység magyarországi elterjedésébe

A 40 szereplővel és 20 lóval dolgozó társulat a főpróbahét után kedden érkezett meg Mórahalomra és jövő hét végéig itt is maradnak. Ilyés Jenifer, akit a Szent Lászlóban Pintér Tibor szerelmeként láthatunk majd, miközben az életben is két és fél éve egy párt alkot vele, elárulta, számukra ez most a pihenés időszaka: napközben a fürdőben relaxálnak vagy Szegeden halászleveznek, lényegében tehát nálunk töltik szabadságukat.

– Közben persze próbálunk és játszunk a lovasszínházban, Mórahalom azonban nekünk mindig a kikapcsolódást jelenti

– tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában