Hódmezővásárhely

2021.07.06. 16:10

Virtuális polcokon is válogathatunk

Egy teljes család könyvtári tagsága kezelhető egyetlen mobilalkalmazásban, több olvasójegy felvehető egyetlen regisztrációhoz.

munkatársunktól

A vásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban is bevezették a Qulto eCard-ot, amellyel az összes könyvtári ügy egy helyen elérhető. Nagy Tímea, az intézmény munkatársa egy márciusi online szakmai fórumon hallott a lehetőségről, ami digitálisan segíti a kölcsönzést, a beiratkozást, kezeli a határidőket vagy a kedvenc olvasmányokat.

Hogy ne maradjunk le kedvenceinkről: mobilalkalmazás segíti a könyvtári kölcsönzést. Illusztráció: Tábori Szilvia

Az alkalmazás egyelőre csak előjegyzést kínált, de újabb fejlesztésekkel hamarosan elérhető az új funkció, amellyel félretett státuszt kapnak a kiválasztott kötetek. Az ingyenes alkalmazás androidos telefonokon támogatott, de hamarosan más típusú eszközökön is elérhető lesz. A könyvtárak és az olvasók is ingyenesen használhatják. A digitális olvasójeggyel hosszabbítható az előjegyzés, a kölcsönzési határidő szintén, a naptár funkció figyelmeztet a határidőkre, az értesítéseket mindenki szabadon alakítja.

– Úgy gondolom, rendkívül hasznos a mobilalkalmazás

– mondta Nagy Tímea. A könyvtár munkatársa szerint a felnőtt korosztály örömmel ismerkedik a digitális kölcsönzési lehetőséggel, több pozitív visszajelzés érkezett. A további funkciókat az olvasói véleményekhez igazítva fejlesztik. Az intézmény értesítést kap az előjegyzésekről, így a személyes és a digitális kölcsönzés párhuzamosan is működhet.

Címkék#könyvtár

Ezek is érdekelhetik