Fejlesztés

2021.07.07. 16:42

Záportó és csatorna épülhet Bordányban

Több megyei település mellett Bordányban is pályázati forrásból valósulhat meg a csatornahálózat korszerűsítése. Az önkormányzat infrastruktúra-fejlesztési elképzeléseit kétszázmillió forinttal támogatják a Széchenyi 2020 programban.

delmagyar.hu

20210427 Algyő Csapadékvíz elvezetőárkokat épít az önkormányzat a Gólya és a Pipacs utcában az új házak előtt. Képen: munkások építik össze az árokburkoló betonelemeket. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A tervek szerint a Dudás utcában a Zákányszéki utca és a Honvéd utca közötti szakaszon épül nyílt burkolt medrű esővíz-elvezető csatorna. Hasonló esővíz-elvezető csatorna épül a Benke Gedeon utcában a Kossuth utca és a Széchenyi utca közötti szakaszon, valamint az Arany János utcában a 9. és a 12. számú ingatlanok között. Az Erkel utca Teréz utca felőli végében található Bordányi-csatorna a település belterületének mintegy egyharmad részéről fogadja a keletkező vizeket. Ennek állapota és kapacitása nem megfelelő, ezért szükségessé vált a rekonstrukciója, amelyet szintén a pályázati pénzből fedeznek.

Több utcában is csatornát építenek majd. Illusztráció: Karnok Csaba

A Dudás utcai főgyűjtő csatorna a település Kossuth utcától délre fekvő belterületéről érkező vizet fogadja és vezeti le. Ez Bordány mintegy kétharmad része, ezért jelentős vízmennyiség terheli a befogadó csatornákat. A településen keletkező esővíz megtartására a Dudás utcai csatorna és a befogadó Seregélyes-csatorna találkozásánál egy záportó épül, melynek tervezett kapacitása kétezer köbméter. A beruházást a sikeres közbeszerzési eljárás után tudják megvalósítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában