Szeged

2021.08.27. 19:15

Afrika a témája az Állatkertek éjszakáján a vadasparkban – Galéria

Afrikáról szól a Szegedi Vadasparkban az idei Állatkertek éjszakája. A Fekete kontinens hangulata áradt mindenhonnan, és a programok is ehhez kapcsolódtak.

Suki Zoltán

A Fekete kontinenst hozta közelebb idén a vadaspark. Fotó: Török János

Már a bejáratnál érződött, hogy különleges nap van ma a Szegedi Vadasparkban, az Állatkertek éjszakáján, pedig nem jó idő az idei rendezvényen. Az országos programsorozathoz a Szegedi Vadaspark is évről-évre csatlakozik, és ahogy lenni szokott, egy földrészt állítanak a legnépszerűbb rendezvényeik középpontjába. Az Állatkertek éjszakáján, a Fekete kontinens, Afrika élővilága és kultúrája áll a középpontban a Magyar Afrika Társaság bemutatóival és foglalkozásaival az előtérben.

A programba bekapcsolódott a Bűnmegelőzési Központ, akik ügyességi feladatokkal és bátorságpróbával várták az érdeklődőket.

Állati nyomozók is színesítik az estét, ugyanis a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztálya is játékos tesztekkel, óriás kirakóval, színezővel, feladványokkal és Szimattal, a rendőrkutyával várta a kilátogatókat.

Nagyszerű élmény a Madagaszkár ház osszárium kiállítása is amely afrikai állatok maradványait mutatja be. Van ott zebra bőr és koponya, sarkantyús teknős páncél és tojás, óriás achát csiga ház, de keselyű toll és egy igazi érdekesség, egy zsiráf nyakcsigolya is. Ennek különlegessége, hogy a zsiráfoknak pontosan ugyanannyi – szám szerint 7 darab – nyakcsigolyája van, mint nekünk, embereknek. Méretben viszont van egy kisebb eltérés.

És természetesen nem maradhatott el az állatsimogatás sem, ráadásul olyan állatokkal, amikhez nem biztos, hogy szívesen közel kerülne az ember. Ott volt Emma, a királypiton, és pár madagaszkári bütykös óriás csótány is. A legtöbb nézőt persze a látványetetések érdekelték, így nem hiányozhattak az estéről a legnagyobb kedvencek: az elefántok, orrszarvúak, oroszlánok, medvék, jaguárok. És volt egy igazi afrikai szafari is a hiénák, vízilovak és a fossza háza környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában