az új nevelési évre készen lesz

2021.08.02. 15:11

Felújítja a vásárhelyi református óvoda mosdóját a Villeroy

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. felújítja a Szeremlei Sámuel Református Óvoda mosdóit, az első vizesblokk munkálatai augusztus 3-án kezdődnek.

Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

– 2016-ban az akkori városvezetéssel együtt elhatároztuk, hogy elindítunk egy társadalmi felelősségvállalási programot, ami során egy-egy óvoda vizesblokkjait újítjuk fel. Az első kiválasztott óvoda a Malom utcai volt. Nagy öröm volt látni a gyerekek reakcióját. A másodikat még az azóta elhunyt Almási István polgármesterrel választottuk ki. A felújításhoz tavaly szerettünk volna hozzálátni, de a pandémia miatt ez elmaradt – mondta Hideg Gábor, a porcelángyár ügyvezetője az óvodában rendezett sajtótájékoztatón.

Hideg Gábor, a porcelángyár ügyvezetője hangsúlyozta, a református óvoda mosdóinak felújítását a Keramitalia Kft. és a Sarokkő Kft. is segíti. Fotó: Kovács Erika

Major Istvánné, református lelkész megköszönte a beruházást és kiemelte, az óvodások viszonylag sok időt töltenek a mosdóban, ezért sem mindegy, hogy milyenek a személyi higiénével kapcsolatos körülmények.

– A Villeroy a város legnagyobb munkáltatója és adófizetője. Felelős társadalmi hozzáállással nemcsak a munkavállalóikról gondoskodnak, de a város óvodásainak kulturált mosdóiról is, amiért nagyon hálás Hódmezővásárhely – hangsúlyozta Márki-Zay Péter polgármester.

Fotó: Kovács Erika

Beszélt arról is, hogy a város százmilliós programot indít az elhanyagolt játszóterek felújítására. Óvodai udvari játszóterekre idén 12 milliót fordítanak, a benti játékokra pedig csoportonként 50 ezer forintot, összességében közel kétmillió forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában