Szeged

2021.08.11. 18:12

Felújított idősklubot adtak át – Fotók

Több mint 50 millió forintból, aminek a jelentős része uniós támogatás, újítatta fel a szegedi önkormányzat a Kossuth Lajos sugárút 115. szám alatti idősek klubját.

Munkatársunktól

Új bútorok is kerültek a klubba. Fotó: Frank Yvette

A szerda délutáni ünnepélyes átadón Ménesi Imre, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy az önkormányzat két éve kezdett a nappali idősellátás fejlesztésébe. Erre 700 millió forint uniós támogatást nyertek, amit 200 millióval toldottak meg.

Ahogy a többi idősklubot, a Kossuth Lajos sugárútit is teljesen felújították. A pénzből kicserélték a nyílászárókat, felújították a gépészetet és az elektromos hálózatot, festettek, valamint kicserélték a fal- és padlóburkolatokat. Elvégezték az akadálymentesítést is, és új közfalakat építettek be, aminek köszönhetően pihenő is lett az intézményben. Ezeken kívül teljesen felújították a tálalókonyhát és új bútorokat használhatnak mostantól a nyugdíjasok. Ménesi Imre képviselői keretéből a klímát szerezte be, és a járdát szélesítteti ki az épület körül.

Kovács Gyöngyi klubvezető pedig azt mondta, hogy a klubnak hatvan tagja van, és teljes kihasználtsággal működik. Az uniós pályázat egyébként több idősek klubjának felújítására adott lehetőséget. A Kossuth Lajos sugárúti mellett fejlesztették vagy fejlesztik még az Alsó kikötő soron, a Kereszt­töltés és a Bölcs utcában lévő klubokat, valamint a Gáspár Zoltán utcában lévőt. Amíg a munka tartott, addig csereklubban töltötték a napjaikat az idősek az Alsó kikötő soron, a Balajthy utcában és a Vértói úton kialakított intézményekben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában