Csanytelek

2021.08.03. 15:38

Határon átívelő testvéri együttműködés született

A Vajdaságban épített ki testvértelepülési kapcsolatot Csanytelek, a magyarlakta Adorjánnal léptek szövetségre. Az együttműködési megállapodással a két település között a kulturális és gazdasági együttműködést szeretnék továbbfejleszteni.

Majzik Attila

Testvértelepülési együttmûködési szerzõdés aláírása Csanytelek és Adorján között Csanyteleken. Fotó: Majzik Attila

Testvértelepülési együttműködési szerződést kötött Csanytelek és a vajdasági Adorján. A hivatalos aláírási ceremónián a csanytelekiek részéről Erhard Gyula polgármester, Ka­­tó Pálné jegyző és a képviselő-testület tagjai, míg a vajdasági település képviseletében Borsos Csaba, a helyi közösség elnöke és képviselő-testülete volt jelen.

– Amikor megválasztottak polgármesternek, megígértem, hogy lesz testvértelepülése a falunak. Én magam is vajdasági gyerek vagyok, így egyértelmű volt számomra, hogy onnan keresünk magunknak partnert, az adorjániak pe­­dig pozitívan fogadták a kö­­zeledésünket – mondta el a Délmagyarországnak Erhard Gyula polgármester. Hozzátette, gazdasági és kulturális téren is gyümölcsöző kapcsolat alakulhat ki a két település között. Ennek első lépéseként az adorjáni népdalkör is részt vett a Csanyteleken rendezett népdaltalálkozón.

A túlnyomó részben magyarlakta Adorjánnak Adorjánhá­­za, Balotaszállás és Cserszegtomaj után Csanytelek lesz a negyedik magyarországi test­­vértelepülése.

Mint Borsos Csaba, az adorjáni közösség elnöke lapunknak elmondta, nézetei szerint a földrajzi távolság is meghatározó abban, hogy hosszú távon is sikeres lesz-e az együttműködés.

Testvértelepülési együttmûködési szerzõdés aláírása Csanytelek és Adorján között Csanyteleken. Fotó: Majzik Attila

Csanytelek is nagyjából 85 kilométerre van tőlünk, mint Balotaszállás, velük pedig na­­gyon jó kapcsolatunk van. Bí­­zom benne, hogy az itteniekkel is hasonlóan jó együttműködés fog kialakulni – fogalmazott az adorjáni elnök.

A Csongrád-Csanád megyei közgyűlés képviseletében Kormányos Sándor mezőgazdasági tanácsnok tolmácsolta az elnök, Gémes László üdvözlő szavait.

– Nagy öröm, hogy újabb kapcsolat alakult ki határon innen és túl, ezek az együttműködések előremutatnak. Ez a papír akkor ér sokat, ha a mindennapokra is le van for­­dítva, és kapcsolatok, barátságok alakulnak ki a települések lakói között – összegzett a me­­zőgazdasági tanácsnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában