Szeged

2021.08.19. 09:58

Idén már biztos nem lesz napvitorla a Kárász utcán

Nagy tervei voltak Mihálik Ed­­vin zöldtanácsnoknak a Kárász utcai napvitorlákkal kapcsolatban, azonban egyelőre nem sikerült megvalósítani az elképzelést.

delmagyar.hu

Egy ideig terv marad a Kárász utcai napvitorla. Archív fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A momentumos politikus a nyár közepén egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a tervek megvannak, és ha minden jól megy, augusztusra készül el az első napvitorla, amelyet a Kárász utca 13. és 14. számú ház között feszítenek ki. Elmondta, hogy az utca Szeged egyik legszebb és legforgalmasabb helye, de nyáron szinte elviselhetetlen itt a hőség.

Azonban most a közösségi oldalán azt írta, hogy bár az összes engedélyt megszerezték augusztusra, és megkapták a legjobb árajánlatot is a Kárász utcai napvitorlák felszerelésére, az ajánlatot adó cég nem tudta időre beszerezni azt a speciális anyagot, amire a napvitorlákhoz szükség lenne.

„Ez a speciális, erős és mégis víz­áteresztő anyag az építőanyagok világpiacán kialakult helyzet miatt csak hónapok alatt szerezhető be. Ezért úgy döntöttünk, hogy a szerződésben 2022. április 1-jét határozzuk meg mint teljesítési időpont”

– írta.

Egy ideig terv marad a Kárász utcai napvitorla. Archív fotó: Frank Yvette

Pedig a sikerért tényleg mindent megtettek, bár homokszem is kerülhetett volna a gépezetbe, hiszen csak a sajtótájékoztató után hívták össze az első körben érintett házakban a lakógyűlést, ahol akár meg is vétózhatták volna a beruházást. Azonban információink szerint az épületekben az IKV a többségi tulajdonos, így ez nem fordulhatott volna elő, ezért is választhatták ezeket a lakóházakat.

Amikor egyébként a sajtótájékoztatón megkérdeztük, hogy miért nem jutottak el hamarabb eddig a pontig, hiszen már javában a nyárban járunk, Mihálik Edvin azt mondta, hogy sok engedélyt kellett beszerezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában