Ilyen ételeket készítenek majd a fesztiválon

2021.08.12. 16:41

Isteni ízek és illatok a Bánya BBQ & Blues Fesztivál beharangozóján – Fotók

Harminc amatőr csapat nevezhet idén a szeptemberi Bánya BBQ & Blues Fesztiválra. A rendezvényen a finom ételek mellett igényes jazz és blues zenét hallgathatnak a kilátogatók.

Munkatársunktól

Omlós oldalasok és szaftos hamburgerek készülnek majd szeptemberben Szőregen. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Második alkalommal rendezik meg Szőregen a Bánya BBQ & Blues Fesztivált, melyet idén két naposra bővítettek ki. Szeptember 10-én a Blaho Attila Trió ad koncertet a Monti Sándor parkban, ezzel vezetik fel a másnapi ételkészítő versenyt. Olajos Csaba főszervező elmondta, tavaly 20 amatőr csapat mérte össze tudását, idén 30-nak adnak lehetőséget, hogy a kapott alapanyagból egy hamburgert, illetve egy oldalast készítsenek. Mivel a barbecue időigényes, a szombati napon már hajnal 4 órakor tüzet gyújtanak a versenyzők, hogy kora délutánra a szakmai zsűri számára – akik között nemzetközi bírók és gasztronómiai szakemberek is lesznek – be tudják mutatni kész ételeiket.

A szabályzat és a zsűrizés a hivatalos versenyekkel közel megegyező lesz.

A verseny eredményhirdetése után, 16 órától a hazai blues és jazz élet legjobbjai szórakoztatják majd a közönséget.

A rendezvényen, mely ingyenesen és a jelenlegi tervek szerint védettségi igazolvány nélkül lesz látogatható, kézműves söröket, BBQ-ételeket és házi jellegű üdítőket kóstolhatnak a vendégek. Az érdeklődők természetesen végigkísérhetik ennek a különleges húskészítési technológiának a lépéseit és lesz workshop, illetve gyerekprogramok is. A BBQ versenyre augusztus 25-ig várják a jelentkezőket a rendezvény internetes közösségi oldalán elérhető formanyomtatvány kitöltésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában