Szeptember közepéig nézheted meg

2021.08.27. 17:49

Madárfotó kiállítás a makói könyvtárban

Török Ákos fotóiból nemrégiben nyílt kiállítás a makói József Attila Könyvtárban.

Szabó Imre

Török Ákos fotói szeptember közepéig láthatók. Fotó: Ádok Zsanett

– Ősszel saját kezűleg készítettem néhány madáretetőt, és kihelyeztem ezeket az udvarunkban. Nagy élmény volt látni, hogy egyre több madárfaj jelenik meg

– mesélte a kiszombori fiatal fotós, Török Ákos. Hozzátette, amikor nyáriasra fordult az idő, a hátsó kertben itatós madárlest is épített. Ez a szomjas vagy fürödni vágyó madaraknak nagy segítség, neki pedig páratlan lehetőség úgy fotózni őket, hogy egyúttal a tükörképüket is meg tudja örökíteni.

Török Ákos fotói szeptember közepéig láthatók. Fotó: Ádok Zsanett

Török Ákos fotóiból nemrégiben nyílt kiállítás a makói József Attila Könyvtárban. A 27 fénykép nagy része madarakat ábrázol, és őszinte természetszeretetről árulkodik – az elmúlt 3 évben készültek. A Délmagyarországnak azt mondta, azért vonzza ez a téma, mert szerinte kihívást jelent, hiszen a madarakat nem könnyű lencsevégre kapni: a legkisebb neszre is odébb rebbennek. Amúgy a vízi madarak a kedvencei.

A tehetséges fiatalember a Szegedi Vadaspark fotópályázatán eddig kétszer fődíjat, egyszer pedig közönségdíjat nyert.

Saját bevallása szerint mindig is szerette az idejét a természetben tölteni, növények és állatok között, a fotózás pedig úgyszintén régi hobbija – egyelőre azonban recepciósként dolgozik. Az első önálló fizetéséből persze mindjárt vett egy nagyobb tudású fényképezőgépet, és feltett szándéka, hogy valamilyen szakirányú tanfolyam elvégzését követően fotós lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában