3-4 hónapba zsúfolódik a több mint féléves idény

2021.08.09. 15:55

Október végéig tart idén a lakodalmi szezon

Van, aki a járványhelyzet miatt 2019 óta halogatta a nagy buli napját. Október végéig is eltart idén a lakodalmi szezon.

Munkatársunktól

Papós Zoltán munka közben. Reméli, nem szaladnak bele a járvány negyedik hullámába. Fotó: Török János

Fotó: Török János

A járvány előtt akár nyolc hónapon át is tartott a lakodalmak szezonja, idén azonban a tavaszi korlátozások és az újabb fertőzéshullámtól való félelem miatt 3-4 hónapra zsugorodott az idény. Az esküvői szezon egyértelműen szűkebb lett, nemcsak a májusig tartó lakodalomstop miatt, hiszen a párok úgy számoltak, amennyiben ősszel újabb hullámmal támad a járvány, várhatóan ismét tilos lesz nagy létszámmal lakodalmakat tartani.

– Még mindig van olyan esküvő, melyet 2019-ben foglaltak és még mindig nem tudták megtartani. Folyamatosan toljuk egy-egy évvel magunk előtt, a foglaló a mai napig ott van bent, a szekrényben

érzékeltette a helyzetet Papós Zoltán, a Fehértói Halászcsárda rendezvényszervezője és értékesítési vezetője.

Papós Zoltán munka közben. Reméli, nem szaladnak bele a járvány negyedik hullámába.
Fotó: Török János

– Vannak konferenciák is, például egy közgazdász vándorkonferencia, amit áttoltunk 2020-ról ’21-re, ám idén megint nem tudják megtartani, de az ajánlatunk továbbra is érvényes. A legtöbben két-három időpont-módosítás után meg tudják tartani a lakodalmat – magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy egy 2019-ben megkötött foglalás árai hogyan változnak, Papós megnyugtatta a várakozókat, hogy az ételárakra, amit lekötöttek és kiajánlottak, ugyanazon összegek érvényesek, amin lekötötték azokat.

– E menüárakhoz négy éve nem nyúltunk, és most sem tettük, mert ez az árképzés más, mint az á la carte étteremé

tette hozzá.

A szezonnal kapcsolatban annyit mondott, hogy korábban szeptember végén, október elején általában lecsengett, ebben az esztendőben azonban október 31-én is van még lakodalmuk. Ráadásul úgy, hogy előtte zsinórban három is lezajlik.

– Van, akinek áthozott a lakodalma, és biztonsági tartalékként jelölte meg a késői időpontot. Aztán persze lehet, hogy beleszalad a negyedik hullámba. Vannak újak, akik mostanában döntöttek, és vannak az előrelátók, akik már 2022-re kötöttek le időpontot. Vannak már foglalások jövőre is – mutatta a rendezvénynaptárukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában