Szegedi hírek

2024.04.26. 20:00

A szegedi tömegközlekedést is rendbe tenné Fülöp László

Komoly tervei vannak a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltjének. Fülöp László rendbe tenné a tömegközlekedést a városban, és a közterületek tisztaságára is odafigyelne.

Suki Zoltán

Élhetőbbé tennék Szegedet. Fotó: Karmok Csaba

– Egy hete hivatalosan is elkezdődött a kampány, mik az eddigi tapasztalatai?

– Az emberek között járva-kelve azt tapasztalom, hogy a legtöbb szegedi érzi, hogy az uniós és a hazai helyhatósági voksolásnak is hatalmas a tétje. Természetes, hogy sokakat aggaszt a szomszédunkban dúló háború, a még mindig életünkben jelenlévő és fokozódó illegális migráció, illetve az utóbbi években a nyugati egyetemi kampuszokról kiburjánzó genderőrület. Bennünket szegedieket e három közül leginkább az illegális migráció érint, hiszen itt élünk a határ közvetlen közelében. Orbán Viktor és kormánya az elmúlt években többször bizonyította, hogy a tömeges illegális bevándorlást csak a jobboldali többség képes megakadályozni.

– Leadták az aláírásokat, meddig folytatják a gyűjtést?

– A szükséges számú ajánlás alig két óra alatt összegyűlt, ami elsősorban remek csapatomnak, a képviselőjelölteknek köszönhető. De az aláírásgyűjtést a kampány végéig folytatjuk, mert június 9-ig a lehető legtöbb emberrel szeretnénk találkozni, és kikérni a véleményét.

– Mik a leggyakoribb kérdések, amiket feltesznek önnek, mit szeretnének a városlakók?

 Három témában tesznek fel kérdéseket leginkább. Az egyik a közlekedés és a tömegközlekedés témaköre, a másik a BYD elektromosautó-gyár, a harmadik pedig a szegedi közterületek rendezetlensége. A BYD gigaberuházásával kapcsolatban nagyon érdekli az embereket, hogy mit várhatnak tőle, illetve az is, hogy a befolyó extra adóbevételeket mire fogja költeni a város. De a városi közlekedés és a város tisztaságának kérdése is szinte minden beszélgetésben felmerült.

– Mik az ön válaszai ezekre a problémákra?

– A BYD szegedi beruházásával összefüggésben láthatjuk, hogy jelentősen erősödik majd a déli országrész gazdasági ereje, azonban meg kell kérdeznünk a szegedi embereket arról, hogy milyen célokra fordítanák ezeket az óriási bevételeket. De készen kell állnunk a BYD-hoz hasonló gigaberuházásokra a jövőben is, hiszen a város és a kormány fejlesztési politikájának egymást kell, erősítenie. Húzzuk egy irányba az evezőt! A városi közlekedést illetően kidolgozunk egy tervet a folyamatos dugók, és az áldatlan állapotok megszüntetésére. A köztisztaság kapcsán a szervezés fontosságát emelném ki. Az utcák tisztán tartása, a zöldfelületek gondozása klasszikus városgazdálkodási feladatok, amelyeken jól mérhető, hogy mennyire szívügye a városvezetésnek környezetünk tisztasága, rendezettsége. Szerintünk a sétálóövezetet, de az egész várost is, nemcsak választások előtt, hanem folyamatosan rendben, tisztán kell tartani.

– Mit gondol, megválasztása esetén mi lenne a legnagyobb kihívás, amivel szembe kell néznie, és mi lenne az első intézkedése?

 Nyitni kell, hiszen az embereknek elegük van abból, hogy a város vezetése szinte megközelíthetetlen és kérdéseik gyakran válasz nélkül maradnak. Szegednek elsősorban olyan vezetőre van szüksége, amelyik valóban az otthonának érzi a várost, aki kimegy az emberek közé, beszélget velük, és meghallgatja a problémáikat. Mindezek mellett szívügyem az is, hogy megállítsuk az elvándorlást, ne fogyjon tovább Szeged lakossága. Ezt egy élhetőbb várossal lehet elérni, úgy, ha Szegedet tényleg az otthonunkká tesszük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában