a pandémia miatt most adták át

2021.08.20. 18:31

Széchenyi-díjat kaptak megyénk kiválóságai

Bár még március 15. kapcsán döntött a kormány arról, hogy idén kik érdemelik ki a Széchenyi-díjat, a pandémia miatt az elismertek csak most tudták átvenni kitüntetésüket.

Mesterházy Ákos Ferenc agrármérnök, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. kutatóprofesszora, a korábbi Szent István Egyetem Mezõgazdaság- és Környezettudományi Kara Növényvédelmi Intézetének volt egyetemi magántanára miután átvette a Széchenyi-díjat Áder János köztársasági elnöktõl.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Megyénkből Kemény Lajos Ferenc, Batthyány-Strattmann László-díjas orvos, az SZTE SZAKK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika igazgatója és Mesterházy Ákos Ferenc agrármérnök, a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. kutatóprofesszora vette át a díjat.

Kemény Lajos Ferenc.
Fotó: llyés Tibor/ MTI

Emellett Karikó Katalin kutatóbiológus, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója is Széchenyi-díjban részesült.

Augusztus 20-án átadták a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést is, amit a megyéből Balázs Gitta, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya nyugalmazott kormánytisztviselője érdemelt ki.

Mesterházy Ákos Ferenc.
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában