Szentes

2021.08.11. 13:07

Továbbcsúszik a piac átépítése

Az Apponyi téri piaccsarnok átadását tavaly októberben még 2021 áprilisára-májusára ígérte Szabó Zoltán polgármester, de februárban már a nyári időszakra tolódott e dátum. Immár úgy látszik, ezt az időpontot sem tudják tartani. A csarnok egyelőre csak látványterveken létezik, a valóságban eddig még csak egy régi épület elbontása történt meg.

Munkatársunktól

A készülõ szentesi Apponyi téri piaccsarnok.

Fotó: Majzik Attila

– Novemberben, halottak napja után van egy kisebb „leállás” a piac életében, kevesebb a forgalom, akkor fogjuk a bontási munkákat elvégezni. Ha november végére át tudjuk adni a területet a kivitelezőnek, és nem lesz olyan kemény a tél, hogy hátráltassa a munkákat, akkor április végére, május elejére elkészülhet az új vásárcsarnok a szentesi zöldségpiacon – ígérte még tavaly ősszel Szabó Zoltán polgármester a csarnok látványterveinek bemutatásakor.

A piac végében álló régi, körülbelül 225 négyzetméteres épület bontása azonban nem kezdődött meg az ígért időpontban, a munkáknak végül november helyett csak fél évvel később láttak neki.

A bontás után elmaradt az építkezés. Tavasz óta annyiban változott a munkaterület, hogy az elbontott épület egykori sarkai­hoz kirakták a Városellátó Kft. sárga kukáit.

Az Apponyi téri zöldségpia­con a tervek szerint egy 350 négyzetméteres, részben nyitott és fűtetlen, részben zárt és fűtött piaccsarnok készülne elárusító helyekkel és üzletekkel.

Erre a célra a város még 2018 végén nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A pozitív döntés megszületése óta nem sok előrelépés történt az ügyben. Ennek részben az az oka, hogy a csarnok eredeti terveit át kellett dolgozni. A budapesti tervezők által megálmodott csarnokra beérkezett, legolcsóbb ajánlat is 70 millió forinttal drágább volt, mint a rendelkezésre álló keret. Az új tervek ugyan megváltozott tartalommal, de nem csökkentett formában készültek el, ezek szerint más formában, más építészeti karakter szerint épül majd fel a vásárcsarnok.

A kivitelezőt kereső közbeszerzés most zajlik, augusztus 16-ig várják az ajánlatokat.

– Várjuk a beérkező ajánlatokat, reméljük, hogy érvényes pályázatok érkeznek és eredményes lesz a közbeszerzés. A kivitelezési munkák körülbelül öt hónapot vesznek majd igénybe, így ha idén ősszel elkezdődik az építkezés, akkor 2022-re készülhet el a vásárcsarnok – tájékoztatott Takács Gábor, a projektet kezelő Szentes Városi Szolgáltató műszaki menedzsere.

Ha elkezdődik az építkezés, a vásárlóknak az idő alatt sem kell nélkülözniük a piacra járást. Az építési területet egy kordonnal választják majd el, így a zöldségpiac továbbra is zavartalanul működhet a munkálatok ideje alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában