20 helyszínre riasztották a tűzoltókat

2021.08.06. 08:15

Újra lecsapott a vihar a megyére – Fotók

Munkatársunktól

Fotó: Török János

Szegedet, Makót és Hódmezővásárhelyet tépázta meg a legjobban a tegnapi vihar megyénkben – mondta a Délmagyarországnak a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Molnár Krisztina szerint a mostani szélvihar nem okozott akkora károkat, mint a hétvégi, de így is húsz helyszínre riasztották a hivatásos tűzoltókat, akiknek a sándorfalvi és a fábiánsebestyéni önkéntesek is segítettek.

A katasztrófavédelem munkatársait most is kidőlt fák, leszakadt faágak miatt hívták a legtöbbször. A károk nagy részét délutánra felszámolták, de a Sárga üdülőtelepen kicsit tovább tartott a mentesítés.

A heves zivatarok miatt az országban délutánig összesen hetven helyszínre vonultak a tűzoltók. Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese azt mondta, hogy a legtöbb bejelentés Békés és Csongrád-Csanád megyékből érkezett. Az egész országra adtak ki riasztást zivatarveszély miatt, több keleti járásban másodfokú riasztás volt érvényben. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében kiemelte: az elsődleges veszélyforrás általában a nagy mennyiségű (akár 20–30 milliméternyi) intenzív csapadék, másodsorban a jégeső és viharos széllökés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában