Helyi közélet

2021.08.27. 10:19

Zsákokban vihetik ki a szemetet a külterületiek

Új szelektív szigetet létesítettek Balástyán. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Archív fotó: Karnok Csaba

A közelmúltban, augusztus 16-ától módosult Balástyán a külterületen élő lakosság hulladékgyűjtésének rendszere, melyhez megérkeztek a konténerek a hulladékudvar melletti önkormányzati területre. Azokba a Teleházban 352 forintos egységáron megvásárolt zsákokba gyűjtött kommunális szemetet a hulladékudvar nyitva tartásával azonos időben lehet ott, és csakis ott elhelyezni. Erről a változásról még a július 28-ai rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület.

– Az is vezérelt bennünket, hogy a jogszabályoknak megfelelve, azokat betartva komfortosabb és átláthatóbb legyen a külterületen élők hulladékának gyűjtése, ezzel együtt számunkra, községünknek a környezetvédelem is nagyon fontos – mondta el érdeklődésünkre Ujvári László, Balástya polgármestere.

Új szelektív szigetet létesítettek Balástyán.
Archív fotó: Karnok Csaba

A testületin a képviselők tárgyalták a művelődési ház melletti, a Táncsics és Kossuth utcák találkozásánál lévő szelektívhulladék-gyűjtő sziget ügyét is, ugyanis a térfigyelő kamera felvételei és a lakossági észrevételek alapján megállapították, főként a külterületi lakosok viszik oda zsákokban az összegyűlt kommunális szemetet. A testület határozata szerint újabb kamerát szerelnek fel a szigethez, illetve – mint a fentiekből is kiderült – módosították a külterületiek hulladékgyűjtését, amit röviden már ismertettünk. Fontos: amennyiben a fenti intézkedések nem hozzák meg a kívánt eredményt, az önkormányzat a bizonyítható illegális hulladéklerakást követően bírságot szab ki, illetve további szigorítást tervez.

Szemétügyben jó hír még, hogy Balástyán a Hunyadi utcában, a Sajtkukac park közelében újabb szelektívhulladék-gyűjtő sziget létesült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában