Szegedi hírek

2024.05.28. 14:00

Átvenné a város a halfesztivál szervezését

Megkérdeztük a szegedi önkormányzatot, mi a véleménye a városvezetésnek arról, hogy idén elmarad Szeged egyik legnagyobb rendezvénye, a halfesztivál. Kiderült, már tavaly sem Frank Sándor szervezte a Partfürdőn a baráti társaságok halfőzését.

Arany T. János

A szegedi halfesztivál szervezői már tavaly átadták az IH Rendezvényközpontnak a szervezés egy részét, mert nem akarták tovább folytatni a halfőző versenyt a Partfürdőn. Archív Fotó: Karnok Csaba

Mint megírtuk, múlt hét pénteken a  a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szervezői hivatalos honlapjukon tudatták, hogy idén nem rendezik meg az eseményt. Bár Frank Sándor főszervező nem nem akart nyilatkozni és nem is szívesen beszélt arról, mi az oka ennek, annyit megtudtunk, hogy anyagi okai vannak döntésének. Már tárgyal valakivel, aki jövőre már beszállna a szervezésbe annak érdekében, hogy rentábilis legyen a rendezvény. A befektetőtől egyelőre nem akart beszélni a csárdagazda. 

Azon vagyunk, hogy megmaradjon a rendezvény, sőt jövőre még nagyobb lendülettel folytatódjon

 – fogalmazott Frank, aki jelenleg éppen egy veszprémi nagy rendezvény szervezésével van elfoglalva.

Megkérdeztük a szegedi önkormányzatot is arról, mi a véleményük a kialakult helyzetről és van-e esélye annak, hogy ahogy az önkormányzati fenntartású Szegedi Városkép Kft. megrendezi a borfesztivált vagy egy szintén önkormányzati cég a Szegedi Ifjúsági Napokat, a jövőben az önkormányzat vegye át a halfesztivál szervezését. 

Fotó: Karnok Csaba

A polgármesteri hivatal válaszát változtatás nélkül közöljük. „Ismeretes, hogy a szegedi halfesztivál helyszíne a Partfürdő és a Huszár Mátyás rakpart. A Partfürdőn idén is megtartja az IH Rendezvényközpont a helyi közösségek számára a baráti, családias hangulatú halfőző versenyt. A szegedi halfesztivál szervezői ugyanis már tavaly átadták nekik a rendezést, mert ők nem akarták tovább folytatni a halfőző versenyt a Partfürdőn. Az IH Rendezvényközpont várja a helyi közösségek jelentkezését.

A rakparton viszont az ételek árusítása a kezdetektől fogva üzleti alapon és üzleti céllal történt, ami elképzelhetetlen a halászcsárdák részvétele nélkül. Amennyiben a halászcsárdák nyitottak erre, úgy az önkormányzat is nyitott lesz a halfesztivál rakparton történő megszervezésére is.”  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában