Nosztalgia

2021.09.18. 21:39

23 év után újra gőzös érkezett Szegedre – Galéria, videó

Retró vasúti hétvégét szervezett a MÁV, ennek apropóján szombat este egy gőzmozdonyos nosztalgiajárat gördült be a szegedi nagyállomásra.

Vida-Szűcs Imre

képen: Nagy József, a Vasúttörténeti Alapítvány titkára

Szombaton Békéscsaba és Szeged között az összes menetrend szerinti vonatot mindig másfajta dízelmozdony továbbította, különlegességek jártak a megyeszékhelyen – tudtuk meg Nagy József MÁV főtanácsostól, a Vasúttörténeti Alapítvány titkárától. A vasútbarátok igazi ünnepe volt a 19 órára meghirdetett program, 23 év után ismét egy gőzös gördült be a nagyállomásra, egészen pontosan a harmadik vágányra. Sokan kilátogattak a pályaudvarra, videózták, fotózták az ünnepi eseményt.

Nagy József sípszóval hívta fel a peronon várakozó tömeg figyelmét, hogy vigyázzanak, mert érkezik a 424-es Bivaly!

A retró hétvégén a MÁV Rail Tours szervezésében a Budapest-Békéscsaba, Békéscsaba-Szeged útvonalon közlekedik a nosztalgiavonat, amely szombaton Szegeden éjszakázik, majd vasárnap tér vissza Budapestre, a Nyugati pályaudvarra. Nagy József elmondta, százéves nosztalgiakocsikkal utazhattak, akik jegyet váltottak erre az alkalomra. A kocsik között mindenféle különlegességet lehetett látni, volt például királyi kocsi, étkezőkocsi, harmadosztályú fapados és első osztályú fülkés kocsi.

[video width="656" height="368" mp4="https://www.delmagyar.hu/wp-content/uploads/2021/09/1993933video1631992702Jppdcyo8uHHM.mp4"][/video]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában