A kozmutzás diákoknak tartott edzést Bagi Mátyás

2021.09.09. 18:03

A kozmutzás diákoknak tartott edzést Bagi Mátyás

Megtartotta az első edzést Bagi Mátyás funkcionális tréner a Kozmutza Flóra intézmény diákjainak. Öt 9. osztályos tanuló vett részt a foglalkozáson.

Kovács Erika

– Eljött az ideje, hogy beváltsam korábbi ígéretem, és hetente egy alkalommal ingyenesen vendégül lássam a kozmutzás gyermekeket egy edzésre az újonnan nyílt edzőtermemben. Egy szakpedagógus segít a foglalkozáson, aki jól ismeri a diákokat. A nevelővel közösen remélem, hangulatos sportfoglalkozásokat biztosítunk majd a fiataloknak, olyat, ami alkalmazkodik a képességeikhez – mondta az edzés előtt Bagi Mátyás funkcionális tréner.

Bemelegítéssel kezdték a foglalkozást. Fotó: Kovács Erika

Bagi Mátyás és a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kapcsolata már nem új keletű. Tavaly nyáron a Szeretem Vásárhelyt Egyesülettel közösen szerveztek egy jótékonysági akciót. Bagi Mátyás akkor egy speciális sífutó géppel teljesítette a maratoni távot, a megtett kilométereket pedig meg lehetett vásárolni.

A bevételből fejlesztő- és sporteszközöket vettek, decemberben pedig újabb maratont teljesített, akkor 2 órán belül egy evezőgéppel. Az összegyűlt pénzből bluetooth-hangfalat vásárolt. A családjával úgy döntöttek, kiegészítik az ajándékot és egy televíziót is adományoztak az iskolának. Októberben az intézmény családi és sportnapján pedig hangosítani és zenélni fog, de természetesen sportos foglalkozásokat is vezet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában