Borfesztivált rendeztek Szegváron

2021.09.18. 18:00

Borszenteléssel kezdődött a kastély udvarán megtartott rendezvény

Hatodik alkalommal rendezte meg a Tűzköves Hagyományőrző, Ismeretterjesztő, Kulturális Alapítvány a Szegvári Borfesztivált. A település lakói hat borászat nedűit kóstolhatták meg, számos kulturális program is várta az érdeklődőket.

Kovács Erika

Idén igen nemes helyszínen rendezték meg a VI. Szegvári Borfesztivált. A Károlyi kastély udvarán már a rendezvény kezdetén is sokan voltak.

- Egy pohár jó bor mellett hamar megértik egymást az emberek. A jó közösségben erő rejlik – mondta a Szegvári Borfesztivál megnyitóján Andrási Elemér, a szegvári Kisboldogasszony templom katolikus plébánosa. Külön megemlítette a szegvári közösséget. Hangsúlyozta, néhány éve azt tapasztalja, hogy a jóra és kölcsönös megbecsülésre törekvő csoport szeret együtt dolgozni, annak ellenére is, hogy mint kiemelte, jelenleg „más a helyzet”.

Andrási Elemér plébános hangsúlyozta, a bornak közösségteremtő ereje van. Fotó: Kovács Erika

- Milyen a jó bor? Mértékkel fogyasztva jót tesz az egészségnek. Ahogy Luther Márton is fogalmazott, „Ha a sört emberek készítik, a bort Isten alkotta” – fogalmazott Andrási Elemér, majd úgy folytatta, a jó bor előkerül a családok, barátok találkozásakor, szomorúságban és örömben is. A bornak közösségteremtő ereje is van. Világunk sokszor önzéssel teli. Nekünk éppen ezért a jó közösség létrehozása a feladatunk – emelte ki a lelkipásztor, aki úgy fogalmazott, minél régebbi egy barátság, vagy egy közösség, annál édesebb, minként a borból is az a kiválóbb, amely kiállta az idő próbáját, az idő múlását. A plébános beszéde végén megáldotta a fesztiválon lévő borokat.

A rendezvényen fellépett a Bazsa Mári Népdalkör, Nótás Jana, a Magyar Nóta Klub, az óvodások a Dobbantó Néptáncegyüttes. A karatésok bemutatót tartanak. A legkisebbeknek a Lúdas Matyi című meseelőadással kedveskedtek a szervezők. A gyerekek népi játékokkal is játszhattak, sőt, a lovaglást is kipróbálhatták. A rendezvény sztárfellépői Kabai Alex, és Csocsesz voltak. Este pedig Hamvai P. G és Dj. Lennard szórakoztatta a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában