Letartóztatásban a betörő

2021.09.03. 10:07

Búváruszonyt és egyéb dolgokat lopott egy szegedi tárolóból

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta annak a helybeli férfinak a letartóztatását, akit betöréssel gyanúsítanak.

delmagyar.hu

Forrás: Police.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy belvárosi társasház pincerészének három tárolóhelyiségét törte fel és kutatta át a múlt héten. Az egyik sértett két tárolójának ajtóit a pántjukról leemelte, innen azonban értéket nem hozott el. A másik sértett tárolójába a pinceablak benyomásával jutott be, innen egy pár búváruszonyt és egy fúrókészletet lopott el.

 

A járási ügyészség a két rendbeli, lopás vétsége miatt indult eljárásban a bűnismétlés valamint a szökés-elrejtőzés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A gyanúsított ugyanis több alkalommal állt már bíróság előtt, s vele szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, részben hasonló jellegű cselkemények miatt. A szökés-elrejtőzés veszélyét, mint letartóztatási okot megalapozza az is, hogy a gyanúsított korábban az ellene folyamatban lévő bírósági eljárásban is elérhetetlenné vált.

 

Az elkövető letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé – közölte Kopasz Zsolt főügyész.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában