Makó

2021.09.09. 14:39

Ebösszeírást tartanak Makón

Ismét összeírják a kutyákat Makón; ezúttal szeptember 30-áig kell a gazdáknak jelezniük hivatalos formában, ha ebet tartanak.

Munkatársunktól

A bejelentésre szolgáló űrlap kitölthető a város honlapján, de a városházán is lehet kérni nyomtatott formában, sőt az ingyenes önkormányzati hetilapban is ott lesz mellékletként ezen a hétvégén. Utoljára a központi előírásoknak megfelelően 2018-ban történt hasonló a Maros-parti városban.

Nagy Viktória, a jegyzői iroda vezetője elmondta, ha valakinek több kutyája van, mindegyikről külön-külön kell nyilatkozni. Az elektronikus formában kitöltött űrlapot e-mailben lehet visszaküldeni, a papír alapút postai úton, vagy be kell dobni a városháza Úri utcai bejáratánál elhelyezett gyűjtődobozba. Aki szeretné, annak az önkormányzat munkatársai segítenek a kitöltésben. Ha valaki szeptember 30-a után új kutyát vesz, vagy a régivel történik valami – eladják, esetleg elpusztul –, akkor ezt utólag kell jelezni, hogy a nyilvántartás friss legyen.

Nagy Viktória hangsúlyozta: a nyilvántartás kötelező, aki elmulasztja, arra bírságot rónak ki. Azt ígérte, a város ezt ellenőrizni is fogja – erre a közterület-felügyelők és a mezőőrök lesznek jogosultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában