227 diák kezdi el tanulmányait

2021.09.06. 17:45

Elindították a tanévet az SZTE Mezőgazdasági Karon

Tanévnyitó ünnepi tanácsülést tartott tegnap délután az SZTE Mezőgazdasági Kar a vásárhelyi városházán. Idén 227, köztük 35 külföldi hallgató kezdi tanulmányait. 

T. Sz.

A vásárhelyi mezőgazdasági kar első évfolyamos diákjai tették le esküjüket a tegnapi tanévnyitón. Fotó: Tábori Szilvia

Tanévnyitó ünnepségét tartotta hétfőn a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a vásárhelyi polgármesteri hivatal dísztermében. Nappali és levelező tagozaton 227 hallgató kezdi meg tanulmányait az intézményben, közülük 35 külföldi diák 25 országból, többek között Nigériából, Laoszból, Kínából, Namíbiából, a Dél-Afrikai Köztársaságból, illetve Brazíliából érkezett Hódmezővásárhelyre.

Mint azt lapunknak az agrármérnöki szakon most első évfolyamos, Mezőhegyesről érkező Boros Anna elmondta: lakóhelye térségében jellemző a mezőgazdasági tevékenység, szülei is ezen a pályán dolgoznak, így választotta ő is ezt a hivatást. Jövőjét leginkább a növénytermesztés területén képzeli el.

A vásárhelyi mezőgazdasági kar első évfolyamos diákjai tették le esküjüket a tegnapi tanévnyitón. Fotó: Tábori Szilvia

A diákok eskütétele után Komarek Levente oktatási dékánhelyettes azt hangsúlyozta: a legnépszerűbb szak mind nappali, mind levelező tagozaton a mezőgazdasági mérnöki BSc képzés, ott összesen hetvenheten kezdhetik meg tanulmányaikat, így a tavalyihoz képest duplájára nőtt a felvett hallgatók száma. Emelkedett az előző tanévhez képest a hallgatói létszám a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzésen, harmincnégyen választották ez a szakmát.

Sikeres felvételin 193 hallgató jutott be az oktatási intézménybe, majd további harmincnégy diákot a pótfelvételin vettek fel, 92 százalékuk államilag támogatott képzésen kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában