Csongrád-Csanád megye

2021.09.17. 10:43

Fejlesztik a vállalkozói szemléletet

Idén először hirdetik meg az IdeaFest versenyt, amelyre a 14 évesnél idősebb, vállalkozó kedvű kö­­zépiskolások jelentkezhetnek október 31-ig.

Munkatársunktól

Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, a versenyt európai uniós forrásból rendezhetik meg, en­­nek összege 250 millió forint. Olyan fiatalok jelentkezését várják, akik innovatív, eredeti ötletekkel rendelkeznek, példaként a mezőgazdaságot, a környezetvédelmet és az ipart említette.

A verseny célja, hogy segítsenek a jelentkezőknek vállalkozóként gondolkodni, meghatározni a célcsoportot, megtudni, hogyan lehet befektetőkkel ismerkedni.

Novemberben lesz a terüle­­ti döntő, amelyen 14 vidéki városban 5-5 háromfős csapat méri össze a tudását, végül 14 trió jut tovább az országos döntőbe, amelyet jövő márciusban rendeznek. Októberben roadshow-t is indítanak, ennek állomásairól és a versenyről az ideafest.hu oldalon olvashatók részletek.

Az országos döntőben első csapat az Amerikai Egyesült Államokba kap tanulmányutat, míg a második Finnországba, a harmadik Németországba utazhat tanulmányútra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában